Besökare finner semesterandes på årliga Bedford Festival of the Trees

Tjugoåtta julgranar täckta med glitter, ornament och blinkande ljus har fyllt Bedford Area Welcome Centre under semesterperioden de senaste nio åren, och i år är inget undantag.

Anita Dengel, gästservice och volontärkoordinator förklarade lokala företag och organisationer dekorera sina träd varje år i linje med ett tema. I år är det ‘s’ nyckfullt, glatt och ljust jul. ‘Trädarna är alla konstgjorda och täckta i dekorationer, men varje organisation har sitt eget unika utseende på temat.

Till exempel, Bedford Area Family YMCA vred sitt vita träd helt upp och ner och hängde strängar av pärlor från den bredare delen till basen. Under tiden skapade Bower Center for the Arts ett träd av tre paneler med små trådkorgar, och i varje torg hänger en origami prydnad. Bedford County Waste Management skapade ett träd av återvunnet material aluminiumburkar, kartong och kopparrör.

Ta emot dagens rubriker i din inkorg med vårt dagliga nyhetsbrev

Morgan Osbourn, en stor ö bosatt, sade fredag ​​var hans första gången att se träden.

‘Det finns en del kreativitet som händer här,’ sa han. ‘Det är några bisarra saker.’

Han sa att han gillade ett träd dekorerat av The Blue Lady och Everafter Florist. Trädets övre del drog över till ena sidan, med en elv som danglade av den med en arm.

‘Jag kan identifiera med det,’ sa han.

Besökare kan rösta på sitt favoritträd för en dollar, sade Dengel, som går till en välgörenhet som utsetts av trädets dekoratörer. Röster för blomsterhandlarens träd ökar pengar till Blue Ridge Community Churchs ryggsäcksprogram, till exempel.

Hittills har Dengel sagt att 400 personer har besökt träden i år. Förra året höjde de 3 331 dollar. Antalet träd har varit konstant varje år på grund av begränsat utrymme i välkomstcentret, men det har inte hindrat fler företag och organisationer att bli intresserade av att delta. Dengel sa att deltagarna roterar varje år.

Jean Harris, en Bedford bosatt för de senaste 79 åren som frivilliga på välkomstcentret, sa att hennes personliga favorit är träet dekorerat av Centra Bedford Hospice, som är täckt av lila fjärilar. Intäkterna går till Hospice House i Bedford.

‘Jag är verkligen delvis till Hospice House en på grund av dess orsak. Det är en sorglig sak vid julen för att tro att du har cancer. Och jag har haft min erfarenhet av det: Jag hade det, jag hade bröstcancer och min man hade prostatacancer, ‘sa hon. ‘De’ är alla väldigt speciella på egen väg, men jag är delvis till den där. ‘