Betala parkering inte verkställs på statliga helgdagar

Förvirrad om huruvida man ska betala för gatuparkering på en statssemester? City of Toronto säger att betalning krävs, men de goda nyheterna är att Toronto-tjänstemän inte tillämpar dessa regler.

Brian Moniz, tjänsteman som ansvarar för den polisstyrande enheten i Toronto polisstjänsten, sa att förare får en paus på lagstadgade helgdagar som Good Friday och Victoria Day.

Det finns ingen information om statliga helgdagar uppräknade på parkeringsmätare, och i stadsparkeringsbygeln står det att ‘Betalning för parkering krävs 365 dagar, trots att Toronto polis har rätt att välja om det ska verkställas. officerare sade att betala parkering hasn har verkställts på statliga helgdagar i flera år och detsamma gäller för rush hour rutter och tidsbestämda områden.

rutter är inte verkställda eller någon tidsbestämd område där det skulle indikera, till exempel, ingen parkering måndag till fredag ​​från åtta till fyra o Moniz sagt.

Stadens tjänstemän, under tiden, sade att de inte tittar på att ändra bylaw för att göra det konsekvent med övning.

gissa det korta svaret och det opopulära svaret är nej, sa Coun. Glenn De Baeremaeker som är på Licensing and Standards Committee.

har parkeringstjänsten av en anledning. Och det är att uppmuntra människor att ha korta resor, stanna en halvtimme, en timme, få ditt hår att klippa och lämna. Stanna inte på en plats i 10 timmar så ingen annan kan få en plats och få håret skära. Parking Enforcement Unit sa att det kunde göra bättre genom att låta allmänheten veta när betalning krävs och när förare får ett gratis pass.