betald spelare i Premier League historia

Alexis Sanchez har blivit den högsta betalda spelaren i Premier League historia efter att ha lagt penna på papper på en 23million per år deal med Manchester United.

Chiles internationella lämnade Arsenalfor den 20-tiden engelska mästare måndagen och undertecknade ett kontrakt på fyra och ett halvt år med de röda djävlarna som trodde vara värd450,000 i veckan.

Som ett resultat ersätter Alexis tidigare United-framåt Wayne Rooney som den största tjänsteman som Premier League någonsin sett, eftersom den tidigare Englandskaptenen var 300 000 i veckan på Old Trafford tills han kom till pojkeklubben Everton sommaren 2017.

Relaterade don behöver Alexis Campbell unfazed av Sanchez flytta till Man Utd Vem är Mayte Rodriguez? Man Utd-mål Alexis Sanchez skådespelerska flickvän Jose är tillbaka! Alexis Sanchez signering ger Mourinho sin första seger över Pep Manchester United-tecknet Alexis Sanchez som Mkhitaryan går med i Arsenal

När han återvände till Merseyside under sommaren skrev Rooney en överenskommelse som var värd ungefär hälften av hans lön, men inget annat kontrakt i Premier League-historien hade varit mer värd än den tidigare Englandske kaptenen tills Sanchezs ankomst till Old Trafford.

Manchester United är också ansvarig för de tre kommande lönerna på Premier Leagues högsta betalda spelarelista, med Paul Pogbas 290 000 i veckans kontrakt som undertecknades 2016 som en del av hans då världsrekord 89,5m flytt från Juventus.

Intressant var den fjärde högsta salongen överlämnad till Radamel Falcao under hans 12 månader på lån från Monaco 2014 15, med de colombianska s fyra målen i 29 skådespelar som kommer på prinsens summa på 265 000 per vecka.

Den belgiska anfallaren Romelu Lukaku tjänar 250 000 i veckan och har skrivit för United i förra sommaren från Everton, medan Zlatan Ibrahimovics 220 000 lönepaket matchas av lönerna till Manchester City-paret Sergio Aguero och Yaya Toure.

United s David de Gea och Chelsea Eden Hazard tar båda hem 200.000 per vecka, medan Liverpool har ersatt Philippe Coutinhos 180.000 veckobetalning med en liknande affär för 75m försvarare Virgil van Dijk.

Artikeln fortsätter nedan

Sanchez var tidigare på omkring 140 000 med Arsenal men efter att ha gått in i de sista sex månaderna av sitt kontrakt i Emiraten, har 29-åringen utnyttjat sitt minskade överföringsvärde genom att raka i en Premier League-rekordkontrakt.

Lionel Messi menas att beordra den högsta nuvarande veckolönen i världsfotboll, med det fyraåriga kontrakt han undertecknade med Barcelona år 2017, som berättigar till löner på cirka 500 000 per vecka.

Men Carlos Tevez rakade på ännu mer än i Shanghai Shenhua innan han återvände till Boca Juniors i början av januari. Den tidigare Manchester United-anfallaren tjänade runt 650 000 i veckan under sin 12 månaders spell i Kina, som han sedan skämtat var bara en ‘semester’.