Bethel School District syftar till att göra alla hjärtans dag firandet

När föräldrar sa att de hörde Alla hjärtans dag var förbjudet, undersökte KEZI med distriktet. De sa att det inte var fallet.

Men distrikts tjänstemän säger att de justerar hur helgdagar firas i skolor, för att skapa en produktiv inlärningsmiljö för alla. I vissa fall, som Valentinsdag, betyder det att byta ut alla klassrumsfester för händelser som kompisdag, där alla kan gå med.

‘Det kan vara ekonomiskt, det kan vara religiöst, det kan vara personliga övertygelser som inte anpassas. Och jag tror att det är vårt ansvar som ett offentligt skoldistrikt att vara mycket tankeväckande om vad vi planerar på våra skolor, säger Tina Gutierez Schmich.

Distrikts tjänstemän sade att om ett barn eller en familj känner sig utesluten, är det för många.

Gutierez Schmich sa att forskning visar att föräldrar kan ta studenterna ur klassen för dagen, för att undvika situationen helt och hållet. Det påverkar i sin tur deras utbildning.

Hon klargjorde också att barn får ta med valentiner till skolan.

KEZI pratade med Lance Hughes, som har två döttrar i distriktet. Han sa vid första kommunikationen, han hörde Alla hjärtans dag avbröts helt och hållet. Han sa att det kan ha varit en misshandel, och han är glad att studenterna fortfarande får fira vänskap för semestern.