Bethlehem Holiday Wrestling Klassiska titelf Squares med bästa Easton tradition

Jonathan Miers kan ha tagit nästa steg längs vägen mot vad som ser mer och mer ut som nästa stora Easton wrestling karriär fredag ​​eftermiddag.

Rover sophomore 2 1 dubbel övertid nederlag av Blue Mountain senior och Nebraska signee Josh Mason i Bethlehem Holiday Wrestling Classic 132 pund final på Liberty Memorial Gym kombinerad teknik, kunnig, smart, beslutsamhet, strategi och ren viljestyrka för att producera ett dramatiskt resultat som lämnade många observatörer i vördnad av vad Miers gjorde.

Det var i själva verket den typ av match som testades, veteran och högkvalificerad senior skulle sätta ihop för att vända tillbaka en fräck utmaning av en uppity-ungare.

Istället såg Miers att mästaren och Mason var med hans nåd.

Hade detta varit förra säsongen, faktiskt skulle Mason troligen ha hållit piska handen. Han besegrade Miers två gånger i efterseasonen, 2 0 i distriktet 11 tröst och 3 2 i nordöstra regionala kvartfinalen.

är definitivt en självklarhet för mig, särskilt för att jag förlorade honom två gånger förra säsongen, sade Miers. den här matchen säger att jag fortsätter att göra vad jag gör. Miers gjorde fredag ​​vinner mattan ekvivalent av ett 1 0 basebollspel. Vissa kan hitta ett sådant resultat tråkigt, men riktiga fans av sporten älskar sådana spel, och äkta brottning fans älskar en schackkamp som Mason Miers-finalen.

Mållös första perioden, då Miers tog försvar för andra perioden och rymde lätt för att leda 1 0. Mason, för att börja den tredje perioden, flydde men med större svårighet och övertid vinkade.

Det var bra med Miers att han hade väntat på extraperioden hela tiden.

var snäll mot mig, sa han. en tuff ryttare men jag visste att jag kunde komma ut på botten. 1 1 var också bra. Miers ville vilja rulla runt med Mason.

en riktigt funky brottare och jag var tvungen att vara försiktig med mina bilder, sa Miers. kunde inte göra fotled Jag ville inte gå ner lågt med honom. Jag visste att jag kunde överlasta honom. första övertid skapade ingenting av intresse men ett konstigt stallande samtal på Miers, hans första varning. Sedan till andra OT-tävlingar där Miers flydde omedelbart och ledde 2 1 efter 30 sekunder sedan.

Sedan kom Mason ner. Miers hängde på som en leech på en artär, spårade Mason och visade en imponerande styrka att dominera. Mason slog så småningom mot fötterna som åtgärden kantade mot mattan omkretsen och kom ihåg att Miers hade den stallvarningen. En annan skulle knyta men men Mason kunde fly och vinna.

var inte orolig, sa han. visste att vi var nära kanten, och jag kunde springa honom ur gränsen om jag var tvungen att. Då visste jag att jag kunde rida på hans fotled i fem sekunder och matchen skulle vara över. det gick just så.

Om Miers låter fantastiskt väl sammansatt och allvarligt kunnig för en 10 grader, det för att han är. Hans långsiktiga syn på matcher och hans smarts, brottning och på annat sätt gör för en mest formidabel fiende.

Miers vinner fredag ​​kom i den bästa traditionen av Easton brottning oklanderlig teknik gift med oöverträffad konditionering i brottning styrs av solid taktisk planering och alltid en titt mot nästa drag.