Betydande presentidéer för dem som behöver det

Detta är säsongen när det verkar varje välgörenhet du någonsin hört talas om, ber om dina donationer. Mitt råd är att välja noggrant. Detta är baserat på en personlig erfarenhet för många år sedan (som min familj påminner mig) när jag i ett ögonblick av svaghet och blint trodde säljaren i ett Florida Mall, generöst bidrog jag till en fond att köpa en get till en familj Afrika ( Men han var så övertygande!) Den utlovade skattekvoten kom aldrig fram och jag misstänker nu att försäljaren haft en lycklig semestersäsong på mina pengar.

Mycket närmare hemma har vi behövliga familjer. Innan jag pratade med Richard Bouvier och Rick Young, både ledande och hängivna volontärer med våra två lokala matbanker, insåg jag aldrig den akuta desperationen som människor måste känna när de sväljer sin stolthet och ber om hjälp. Våra matbanker behöver alltid hjälp och den här kolumnen är inte avsedd att minska behovet av faktiska matvaror du kan bidra med, men för att informera dig om andra saker du kan donera.

HYGIENPRODUKTER Om du är kvinna, kan du tänka dig att inte ha råd med pads, tamponger eller trosor? Om du är äldre och inkontinenta, kan du föreställa dig valet du kanske måste göra för att köpa mat eller skyddande underkläder som Depends? Alla dessa saker är kostsamma, men din donation kan hjälpa till att bevara värdigheten och självrespekten hos dem som behöver dem.

TOYETRIER Några saker du kanske anser att donera skulle vara tandpasta, deodorant, schampo, rakkräm, hand lotion och tandborstar. Kolla dollarbutikerna eller ditt apotek för fynd. Essentials som toalettpapper och ansiktsvävnader säljs ofta hos många butiker.

SKOLTBEHANDLING Ett hungrigt barn kan inte lära sig, så tänk på jordnötsartiklar som friska granola barer, fruktkoppar, små lådor russin och popcorn. Vid lunchen kan de barn som serveras av våra matbanker gå med sina vänner från mer välbärgade familjer med godis som är precis som deras.

KAN ÖPPNA Vissa som använder matbankerna bor i ett enkelrum och får inte ens tillgång till en spis för att laga mat. Dessa personer som jag berättade, har ofta bara en mikrovågsugn att använda. De är beroende av konserver av burk, men behöver burköppnare för att öppna burkarna.

PROTEIN Våra matbanker kämpar ofta för att tillhandahålla högproteinmatar än ägg. Överväg att köpa konserverad skinka, kyckling, lax eller tonfisk.

CRACKERS Köp lådorna som har individuellt förpackade paket med två eller fyra crackers. Dessa små paket kan distribueras med de burkssoppa som du kanske redan har donerat.

BABY BEHOV Babies behöver blöjor, formel, baby shampoo, baby mat och flaskor.

FRUKTER Canned mandarin apelsiner är höga i vitamin C och de är den billigaste frukosten på hyllorna. Tänk även på burkar av blandad frukt, ananas eller äppelmos.

SOUPS Canned soppa är vad folk tycker om, men förpackade soppor är mer mångsidiga. Till dessa kan människor lägga ris, bönor eller konserverade grönsaker för en näringsrik måltid.

BULKFOODS En två eller tio pund säck ris (med matlagningsanvisningar, tack) kan ompaketeras i mindre kvantiteter av volontärer på matbankerna och ges till dem som har tillgång till apparater. På liknande sätt är en påse torkade bönor av något slag mycket billigare än burkbönor och när de blötläggs över natten kan de också användas i soppor eller grytor.

RENGÖRINGSPRODUKTER När människor kämpar för att lägga mat på bordet, vill de inte visa hur behövande de verkligen är. Var vänlig överväga att köpa personliga barduppar, tvättmedel och rengöringsmedel för sitt hem.

Slutligen kontrollera utgångsdatumet på alla livsmedel eller föremål du donerar. Om du inte skulle använda den don donera den inte.

Du kan alltid ge kontanter, checkar eller matbutik presentkort till din matbank. Detta gör det möjligt för dem att köpa vad de behöver lokalt. Och till skillnad från mitt misstag för länge sedan vann din donation att köpa en för en familj Afrika, min syn från Over the Hill.