Betydelsen av Memorial Day

Det var en gång en splittrande herding av fallna soldater på ena sidan i USA: s inbördeskrig.

Jag har aldrig riktigt kopplat till Spring Bank Holiday, som har ersatt den mer traditionella Whitsun Holiday, och vagt rebranded den i en sekulär del, medan May Day, som hålls den första måndagen i månaden i Storbritannien, är en ganska konstig amalgam av traditionell maypole dans och internationell arbetarklass solidaritet.

Minnesdagen har däremot blivit etsad i mitt sinne och i mitt minne sedan den första semesterhelgen jag spenderade i USA under början av 1970-talet. Efter att ha avslutat ett år som en ganska tungstudierad student studerade jag runt i Nordamerika och såg några av sevärdheterna när jag befann mig att tillbringa den helgen med en mest gästvänliga familj i Phoenix, Arizona.

De tog mig ut för en ökenpicknick bland klipporna och kaktusarna i grannlandet, vilket var ett märkligt landskap helt nytt för mig, och på söndagskvällen sa min värd att vi nästa morgon kommer att gå till ett frukostmöte av en organisation som jag aldrig hört talas om som kallas Toastmasters.

Jag accepterade denna inbjudan med entusiasm, naivt förutse en fantastisk frukost med förvrängd ägg och rökt lax piled ovanpå den mest utsökt producerad och delikat smakad toast att det någonsin skulle vara mitt privilegium att äta. Men på väg till denna tidiga samling blev jag plötsligt avskräckt av dessa okunniga och grymma förväntningar.

Toastmasters var långt ifrån ägnat sig åt att göra matlagningen till frukost, en internationell organisation som ursprungligen grundades i USA under början av 1920-talet, och dess klubbar och filialer syftade till att hjälpa sina medlemmar att förbättra sina kommunikationsförmåga, deras offentliga tal och deras ledarskap förmågor.

Utbrast

De möts regelbundet, som kan vara veckovis eller månadsvis, när några av dem som deltar levererar beredda eller exakta tal och erbjuder varandra kritisk feedback om vad de har sagt och om hur de har sagt det. Under hela historien har mer än fyra miljoner människor varit medlemmar av Toastmasters, och idag står organisationen över en fjärdedel av en miljon medlemmar som tillhör mer än 10 000 klubbar i 100 länder.

När vi åkte in i centrala Phoenix på den varma Memorial Day-morgonen, blev jag mindre imponerad av det bra arbete som Toastmasters utan tvekan gjorde (och gjorde) för att hjälpa människor att utveckla sin talförmåga än vad jag fruktade kan vara en ospecificerad oratorisk prövning som väntar på mig. Detta visade sig vara en väl motiverad ångest. Flera medlemmar gjorde anföranden vars höga kvalitet jag fortfarande beundrar, men när de sista satt nere, var det en olycklig paus, varpå min värd stod upp och introducerade mig till sina kollegor, varav män, eftersom Toastmasters bara hade mycket Nyligen öppnat för kvinnor.

Värmande till hans tema, min värd påpekade att som en bror kom jag från en nation som är berömd för sin vältalighet och för sin fina användning av språk och för sin oöverträffade linje av parlamentariska orator som sträcker sig från Churchill tillbaka till Pitt den äldste . Så vad frågade han mig nu, med tanke på det ofrivilliga arv i det offentliga talet som jag var arvtagaren, tänkte jag på det förfarande jag bara bevittnade och de tal som jag just hört?

Under det lilla samtalet om frukost, och samtidigt som jag lyssnade på det som hade sagts, hade jag inte möjlighet att sätta de mest banala försiktighetsåtgärderna tillsammans. Men jag måste tydligt säga något. tom, jag fann plötsligt att jag nyligen besökte nationens huvudstad, där jag hade sett många upplyftande ord och berömda fraser snedade på sina byggnader och utsmyckade sina monument.

Men nuförtiden snubblade jag på när jag hörde de flesta amerikanernas manglade syntax, det var omöjligt att tro att en sådan vältalighet fortfarande trivdes här i den stora republiken. Men jag drog slutsatsen att vad jag hoppades var en tillräckligt hög takt och gratis notering, efter att ha lyssnat på några av de närvarande medlemmarna den morgonen var det klart att jag hade misstått det negativa och fientliga intrycket.

Efter att ha blivit borta med denna ojämnaste bumbling smickeri, valde jag genast en hedersmedlem i Toastmasters Club of Phoenix. Det var ett mycket mer generöst svar än mina svimrande ord förtjänade, och jag har aldrig förolämpat längre på sin goda natur genom att våga göra ett repetitionsutseende.

Varje år, när Memorial Day-helgen kommer runt, minns jag detta avsnitt med vad jag bara kan beskriva som en slags nostalgisk shudder. Ändå finns det många amerikaner för vilka Memorial Day måste leda till minnesämnen av en helt annan sort, med knappast någon nostalgi men med mycket skakande. Detta spelade inte bra i söder, där många stater vägrade att observera dekorationsdagen. Men efter de två världskrigens namn blev namnet och efterlevnaden av det som blev känt som Memorial Day alltmer utbrett över hela Förenta staterna.

År 1967 förklarade Memorial Day det officiella namnet enligt federal lag, och 1971, som bara var tre år före mitt Phoenix-äventyr med Toastmastersna, bestämdes det att det i framtiden inte skulle hållas minnesdagen, som tidigare varit, den 30 maj, var som helst i veckan som föll, men den sista måndagen i den månaden, för att skapa en långhelg helg.

På många sätt har Memorial Day i USA mer gemensamt med minnesdagen i Storbritannien än med någon av de två majdagarna som hålls på denna sida av Atlanten. Vallmor säljs under veckorna fram till själva dagen, det finns ceremonier och observationer vid Arlington National Cemetery i Virginia och i många städer och städer över hela landet, och presidenten levererar vanligtvis en adress som utökar modet och självoffret av amerikaner som serverar i uniform runt om i världen.

Men förutom att vara ett tillfälle för att fira patriotisk plikt, är den långa Memorial Day-helgen också (som jag upptäckte i Arizona) ett bra tillfälle för privata nöjen av familjesamlingar, utomhuspicknicker och avkopplande grillar. Och förutom att vara ett tillfälle att titta bakåt och för att njuta av nutiden, är Memorial Day också en tid för att leta framåt, eftersom den markerar den inofficiella början på den amerikanska sommaren.

Ett resultat är att man genom konventionen under de tre månader som följer Memorial Day får affärsmänna att bära lättare och lättare färgade kostymer på jobbet, tills Labour Day-helgen ger en varm och fuktig sommarsäsong i början av september.

Men för många amerikaner betyder Memorial Day-helgen något annat igen, och det är Indianapolis 500 mil bilrace som hölls för 94: e gången i söndags. Den första händelsen ägde rum den 30 maj 1911, och det var vunnet av Ray Harroun, som var den enda föraren som körde utan mekaniker ombord och vars bil var utrustad med en slående ny uppfinning, nämligen backspegeln.

1930-talet var en magertid och racing avbröts under andra världskriget, men år 1945 såldes spåret till Anton Hulman Jr och han spenderade miljoner dollar för att göra Indianapolis 500 till det som snart blev kallat ‘det största skådespelet i racing ‘, tittat på 400.000 åskådare med utsikt över en toppmodern spår.

Loppet har varit en årlig händelse sedan 1946, den har sänts live i sin helhet sedan 1953, och det är nu mitt i en treårsperiod av hundraåriga fester. Det finns färre än 40 förare som deltar, men det finns många fler som förgäves försöker få igenom de långa och krävande kvalificeringsförfarandena. Godhet vet vad jag skulle ha blivit uppmanad att försöka om jag hade tillbringat min första Memorial Day weekend bland Indiana’s racingbil broderskap snarare än med Toastmasters of Arizona.

Nedan följer ett urval av dina kommentarer.

Min man är från New Jersey, och jag bodde där i 12 år. Ingen av oss hade någonsin hört talas om vallmor som säljs till Memorial Day kanske det är en regional sak. Vad för vilken Minnesdagen betyder, för de flesta, tycktes det betyda en grill. Jag visste aldrig någon som gick till en minnesservice men nästan alla behandlade det som en familjesemester med ett vaguellt patriotiskt tema. Vi gick med i en grupp hedningar som hade köpt små flaggor att sätta vid soldaternas gravar i vårt område och att överväga vad krig och soldat betydde för oss individuellt. Vi var de enda människorna där. Karen, Macclesfield, Storbritannien

Så ett annat högtidligt tillfälle att komma ihåg vår hedrade död blev förvandlad till en tre dagars helg för amerikanerna att festa och titta på Indianapolis 500. Har du märkt hur de mest värdefulla värdena i vårt land får ständigt skakad tills någon väg har visat sig tjäna pengar att falla ut ? Dick Brandlon, Portland, OR USA

Under hela mitt liv har Memorial Day inneburit början av vår familjens säsong. Regn eller glans samlar min mors familj på vår camping i västra Pennsylvania för att fira sammankomst över öppen eld. Många av oss använder campingen hela sommaren, men vi har stora sammankomster på Memorial Day, Independence Day och Labor Day. Dessa möten har alltid varit inriktade på familjen, men sedan 11 september 2001 har våra möten börjat införa en viss patriotism. Det tredje planet på 9 11 kraschade bara mil från vår campingplats, och vi har besökt minnesmärket där flera gånger.