Betydelsen av sommarsemester för barn

Sommar har alltid varit min favorit säsong tills jag avslutat min utbildning. Nu måste du undra hur sommaren är relaterad till utbildning. Tja, det var speciellt för sommarlovet. Sommaravbrotten brukade föryngras. Vi väntade hela året för sommaruppehållen. Men gradvis förändras begreppet sommarsemester i skolan. Sommaravbrott ges till studenter för att ge dem ett utrymme från hela året för studietryck, så att de kan hålla sig borta åtminstone i 15 dagar eller en månad från hela årets sadel. Men skolorna gör det till en punkt att ge kursen till de studenter som de ska avslutas i slutet av semestern.

Föräldrar upprättar en stor lista över de coaching-klasser som deras barn kommer att delta i under sommaruppehållet så snart semesterdagarna meddelas av skolorna. Sommarsemester är inte mer intressanta för barnen. Faktum är att nu studenter tycker om att hoppa över sommarlovningarna på något sätt. Ännu är inget innovativt i dessa coaching-klasser som föräldrarna längtar efter att deras barn ska delta. De gör att de övar samma läsning och skrivning som barnen gör hela året. Faktum är att denna sak fastnar sin kreativitetsnivå till en viss punkt och låter dem inte förbättra den.

Vad försöker eleverna ut ur det? Tror de att de genom att bocka böckerna för hela året kommer att ersätta sina barn som Thomas Alva Edison? Minsta mängd fritid ska ges till varje människa så att hjärnan kan fungera ordentligt och bli beredd att ta fart på färska saker snabbare. I många länder deltar barn i program som sommarläger, idrott och även på sommarskolor. Under hela semesterperioden bör barn lämnas för att ha det bra med vänner. Många föräldrar tar löv från jobbet att gå på familjesemester under sommarlovet.

Det uppdaterar sinnet hos både föräldrar och barn från årets hektiska scheman. Det här är den tid då barnen kan ta reda på de dolda talangerna i dem. Skolorna har sitt upptagna program för att barnen inte får tid att ta reda på vad de är bra på och vad de inte är. En månadstid räcker för att barnen ska kunna göra kreativa och innovativa saker. Dessa hjälper också dem att förbättra sin kreativitetsnivå. Barndomsperioden är känd för att vara den gyllene perioden i ett mänskligt liv.

En person kan göra extremt bra under den perioden, främst eftersom deras sinnen är fria från andra problem i livet. De kan inte förbättra även i sina akademiker om de inte får räcka för att njuta av en paus från de svarta och vita bokstäverna. Att studera under 12 månader ger bara tristess och avsky för eleverna. Föräldrar tror att deras barn kommer att förbättra sig mer och mer i akademiker men tyvärr får de motsatt resultat.