Betygsätt dessa TV-erbjudanden före Super Bowl

SAN FRANCISCO (CNNMoney) Fotbollar är små: 11 inches långa.

Om du återvänder till Super Bowl med några vänner, äter bearbetade mellanmål och dricker inhemsk öl, vill du ha en stor högupplösnings-tv för att få den bästa utsikten över bollen. Och säkert, reklamfilmerna och halvtidsshowen visar också.

Även om du inte är en fan av kontaktsporter, är det nu dags att få en affär på en ny TV. TV-priserna sjunker under veckorna före Super Bowl med erbjudanden som kan konkurrera med Black Friday rabatter.

Försäljningen av tv-apparater och annan konsumentelektronik tenderar att stagnera tidigt på året, säger Jim Nail, en analytiker med Forrester. Det är en ‘post julklaff’ när folk får sina kreditkortsräkningar från semestern och tenderar att vara mer sparsamma, sa han. Men det förändras för Super Bowl.

‘Du kan fresta dem att öppna sin plånbok för att få en riktigt stor, cool, 4K, senaste och största storskärm för det här stora spelet’, sa Nail.

Enligt Josh Meyers, VD för Slickdeals, är många av de TV-apparater som säljs högre ände modeller som inte ingår i Black Friday-försäljningen.

Super Bowl kommer inte att sändas i 4K, men en 4K TV kan fortfarande vara en smart investering. Vinter OS kommer att sändas i 4K och streaming tjänster som Netflix, iTunes och Amazon Prime Video lägger ständigt mer 4K innehåll till sina bibliotek.

LED-TV-apparater kommer i allmänhet att vara billigare än OLED-TV, men OLED-skärmar fungerar i allmänhet bättre för snabbrörande innehåll som sport.

Andra funktioner att leta efter är inbyggd ‘smart TV’ -programvara. Men det är långt ifrån den viktigaste funktionen. Du kan köpa en billig dongle som en Chromecast, Roku eller Amazon Fire-pinne som gör en ‘dum’ TV till ett strömmande kraftverk.

Hoppa över den förlängda garantin, speciellt om du har ett kreditkort som erbjuder garantidäckning, säger Meyers. Om din TV har några problem, kommer de troligtvis att hända under det första året, då det fortfarande omfattas av tillverkarens garanti.

Meyers rekommenderar också att du kontrollerar eventuella returregler för att se till att du inte står fast med en oväntad faktura för returfrakt eller återbetalningsavgifter.

Var att titta

Den största försäljningen kommer från de vanliga misstänkta. Best Buy, Amazon, Walmart och Costco har alla stora försäljningar på sina webbplatser. Richards Son har försäljning denna vecka, och Ebay har listor för nya TV-apparater.

Kolla även på tillverkarens webbplatser. Samsung har antal diskonterade tv-apparater på sin egen sida.

Definitivt göra lite jämförelse shopping. Men vi märkte mycket av försäljningspriserna är samma inom några dollar över de stora platserna. Ett verktyg som Google Shopping kommer att lista priser för en viss modell från olika återförsäljare så att du kan se hur erbjudandenen staplar upp. (Företag betalar för att deras listor ska visas i Google Shopping-resultat.)

Här är några av höjdpunkterna:

TCL 55P607 55 tum 4K Ultra HD Roku Smart LED-TV

Det här alternativet från TCL är till salu på Amazon för $ 649.99 som är en $ 150 rabatt från sitt vanliga pris ($ 799.99).