Bibliotek för att fira kvinnor i Camrose

Kvinnor i Camrose, du är fantastisk och vi vill fira fenomenala dig!

På feb.

Var din egen valentine är en händelse som vi kom fram för att skämma bort och tacka de fantastiska kvinnorna i Camrose och Area. Nästan 70 kvinnor deltog i vår första händelse för sex år sedan, och sedan dess har den ökat i både storlek och omfattning. Förra året fanns det nära 300 kvinnor och över 500 år 2015. Besökare behandlas på en chokladfountain, gratis mini massager, möjligheter till kreativt uttryck, härliga horsdemotjänster från estetiker och en chans att vinna några underbara dörrpriser som doneras av lokala företag och utövare.

Var din egen Valentine har blivit en bra plats för kvinnor att få tillgång till information om vårt samhälle, vilket ger möjligheter för lokala småföretag att ansluta sig till möjliga kunder. En av de mest trafikerade platserna på kvällen är det som vi kallt kallar mini-spa och försäljningsrummet. Vi bjuder lokala företag och utövare att tillhandahålla gratis demotjänster till deltagare, vare sig det är en fem minuters massage, reiki, ögonbrynsvaxning och estetik. Det är ett bra, fritt sätt för lokala företag och utövare att marknadsföra sina tjänster, göra kontakter och ge tillbaka till samhället.

Det skulle inte vara ett bibliotekshändelse utan chans att lära, skapa och växa. Vi inkluderar konstaktiviteter, skärmar och böcker som öppnar dialoger om relation, fysisk och sexuell hälsa och acceptans. Det är också en bra plats för socialt engagemang, med fina fingermat, en chokladfontän och massor av ställen att sitta och hinna med gamla vänner eller göra några nya. I år gör vi handgjorda boksidor i bokmärken, och vi kommer att skapa fantastiska knäpptepinnar utifrån att ge bilder och ord.

Vi hoppas att den 9 februari kommer kvinnor i åldern 18 till 108 att vara med på oss för en fantastisk, fri natt med roligt, vänskap och empowerment. På grund av bildskärmens vuxna karaktär är detta en händelse för vuxna. vänligen ta med fotoidentifiering med dig.

Nicole Bannick är programkoordinator för Camrose Public Library. Utanför jobbet har hon tid med sin familj, bakning, komiska nackdelar och ostiga 16 bitars rollspel.