Big Stick bologna Julpynt är här

Att ett vaxrör av bearbetat kött kan göra rubriker i Newfoundland och Labrador i två veckor i rad säger mycket om hur seriösa människor i den här provinsen handlar om sina kulinariska häftklamrar.

En vecka efter att falska rykten hade cirkulerat att Maple Leaf Foods planerade att avbryta sin Big Stick bologna, är produkten tillbaka i nyheten denna vecka för att inspirera en julgransprydnad som snabbt blir en av de mest eftertraktade semesternsdekorationerna i staden.

minuter efter att vi öppnade dörren var vi tvungna att vända människor bort. Vi hade sålt ut bara för de människor som var uppradade sedan morgonen började, säger Baddy Vinyl Jerry Burt, som delar ett utrymme med Kyle Callahan Photography inne i Posie Row Co. i centrala St. John, de är den exklusiva återförsäljaren för Big Stick ornament, en skapelse av Gary Murrin och Hamilton Cornish från FoamWerx Cosplay.

Ornamenten, detaljhandeln för $ 12, är inget mer än en vanlig ballong sträckt över ett litet cylindriskt träslag, målade för att likna en Big Stick komplett med det leende ansiktet och klart belagd.

Murrin var ursprungligen kontrakt för att göra ett litet parti av liknande formade ornament inspirerade av en tredje säsong episod av den vildt populära animerade science fiction serien Morty. (Pickle Rick ornament, för de intresserade, finns fortfarande på fjärde våningsaffär på Duckworth Street.)

Som Burt berättar, försökte Murrin komma fram med en Newfoundland-prydnad och inspirerades för att göra en miniatyrversion efter att ha sett Big Stick-maskoten i den senaste downtown St. John Santa Claus-parad.

gjorde mig 10 bologna big stick smycken, som sålde ut hela dagen, men som människor tog bilder och började dela dem på sociala medier, blev det bara galet, säger Burt.

kallas det Bologna Bonanza eller smaken.

Därefter sticker du ut med tur.

Till skillnad från den faktiska Big Stick, vilken Maple Leafs Foods bekräftas, är det avbruten, förväntar Burt att nästa sats blir den sista under överskådlig framtid.

I säsongens ålder har Burt och Callahan emellertid ställt två ornamenter åt sidan för en särskild ritning till stöd för School Lunch Programmet. För varje $ 2 donerar någon, de får en biljett som ger dem chansen att vinna båda ornamenten och en av de anpassade Maple Leaf bologna bowties skapade av Midnight Tailors. Uttrycket är inställt på söndagskvällen.

Duon säger att de har fått någon communiqu från Maple Leaf Foods som letar efter sin snitt, men föreslår om de gör det, bara ge dem pengarna.

bara två lokala pojkar försöker mata en familj, betala en inteckning. Vi säljer inte 15 000 Maple Leaf bologna Big Sticks online. Det finns bokstavligen kanske 160 av dessa som finns när jul kommer, det säger Burt.

tror att det talar så mycket för Newfoundlanders kärlek till Big Stick bologna och vi tycker att det bara är fantastiskt, säger Dijkhuis. älska spänningen och tillbedjan av denna produkt ner i Newfoundland och vi ser den reaktion som människor har på Big Stick bologna maskot i julparaden.