Bil betalning semester skadade konsumenter

Konsumentautomater för betalning av betalningar är allt som de knäckt för att vara, säger subprime långivaren Prestige Financial Services. Även om det kan vara en bra bit av pengar på kort sikt, kommer det att skada låntagarna ekonomiskt på lång sikt.

Återförsäljare erbjuder ibland bilköpare möjlighet att försena eller betalar under semestern baserat på en utlåning, säger Prestige Financial COO Rich Hyde. Om en konsument köper ett fordon i november erbjuder återförsäljaren möjlighet att göra den första betalningen i januari, i stället för december.

Långivare tillåter även befintliga kunder att hoppa över en betalning i december. Men när kunder bestämmer sig för att hoppa över den betalningen, betalar de slutligen mer intresse under lånets gång, sa Hyde. Om en konsument utnyttjade betalningsferensen en gång skulle han eller hon förlänga terminen med en betalning plus den ytterligare ränta.

Om konsumenterna behöver extra pengar omedelbart skulle det vara bra att hoppa över en betalning, men det kommer att kosta dem under lånets löptid.

betalning klarar sig i slutet av lånet, och det finns mer intresse baserat på högre huvudbalans, sade Hyde. till förmån för huvudminskning kommer konsumenten att betala ytterligare räntekostnader. Utan att skicka en betalning skulle de betala $ 3,867.14 i ränta under lånets livslängd. Om de hoppade över en betalning varje december, skulle deras räntebetalning uppgå till $ 4 247,53. Det ungefär $ 380,39 i ytterligare räntor betalas över låneperioden, vilket är högre än kostnaden för en månadsbetalning.

Även om det inte är ett stort dollarbelopp, sa Hyde det är 10 procent mer intresse över låneperioden.

Att hoppa över en betalning kan också förändra konsumentbeteendet, sa Hyde.

Delinquencies tenderar att stiga i januari eftersom folk blev vana att göra sin månatliga betalning, sa han.

För Prestige, som erbjuder betalning semester skulle vara kontraproduktiva, sade Hyde. Som en subprime långivare vill Prestige hålla folk på rätt spår med sina betalningar och öka sina kreditpoäng.

Januari kan du räkna med att missbruket spikar, sa han. Konsumenterna glömmer. Verklig fördel är för utlåningsinstitutet, vilket ger mer pengar på räntorna vid slutet av låneperioden, säger Hyde.

För återförsäljare, dock en betalningsfördröjning känsla nära semester, säger Steve Cook, Cook Chevrolet Buick i Vassar, Mich. Återförsäljare kan göra ett försäljningsargument, berätta för kunden, du tar leverans nu kan du njuta av din bil med en försenad betalning, sa han.

Kunderna accepterar inte erbjudandet så mycket som de gjorde för några år sedan, sa han. Men när de registrerar sig för en betalningsferie bör återförsäljare vara transparenta. Återförsäljaren bör berätta för konsumenterna att räntan blir högre och att de så småningom kommer att göra betalningen i slutet av låneperioden, sa han.

OBS KOMMENTARER: Automotive News har under de senaste månaderna övervakat en betydande ökning av antalet personliga attacker och missbruk av kommentarer på vår webbplats. Vi uppmuntrar våra läsare att uttrycka sina åsikter och argumentera för sina poäng. Vi förväntar oss oenighet. Vi förväntar oss inte att våra läsare slår på varandra. Om vi ​​ser upprepade beteenden kommer vi att förbjuda kommentaren. Hjälp oss att behålla en civil diskursnivå.