Bil krossar in i ‘Fixer Upper’ huset

Polisen säger att en man som misstänks för att den dumma bilkörningen slog sin bil genom framsidan av ett ‘Fixer Upper’ -hem i North Waco tidigt lördag morgon, med mer än ett år av frustration för sina ägare, som känner att deras klagomål om grannskapsbrott har blivit ohejdade.

Ägarna Ken och Kelly Downs, som sov i ett inredningsrum vid kraschens tid, var inte sårade, men deras hus nickades ‘Three Little Pigs’ -huset och presenterades på säsong 3, episod 12 av HGTVs ‘Fixer’ Övre, ‘långvarig stor skada. Bilen bröt genom en yttervägg och en parallell invändig vägg av ett främre rumskontor.

Polis och brandpersonal ringde till 1902 Alexander Ave. W. Patrick Swanton sa. Swanton sa att föraren Allen Wayne Miller, 31, hittades i en Hyundai Accent som klev inuti hemmet. Waco-assistentbrandchef Don Yeager sa att brandmän hjälpte att fängsla mannen innan polisen anlände och arresterade Miller på en körning medan de var berusade.

The Downses ‘hus är i slutet av North 19th Street’ s ‘T’ korsningen med Alexander, och Kelly Downs sa att det inte är första gången som grannskapet har haft problem med förare som inte slutar.

Däck lämnade spår i den sluttande framsidan gräsmatta men lämnade ingen uppenbar skada på veranda, som tycks indikera bilen gick över verandan, kraschar genom en räcke och två väggar, sa Yeager.

‘Gården är uppbyggd flera meter och han slog ut gården, verkade tydligen luftburna och som många äldre hem byggdes detta hus upp av marken, så han rensade resten av gården,’ Yeager sa. ‘Han skadade inte häckarna, men han tog ut räcken på verandan och gick rakt in i fönstret på framsidan och träffade en innervägg som kan vara en lastbärande vägg.’

Swanton sa att föraren togs till Baylor Scott White Hillcrest Medical Center för mindre skador innan han togs i fängelse.

Miller hade släppts från McLennan County fängelse i lördags kväll.

Veronia Perez, som bor två hus på Alexander Avenue, sa att tidigt morgonwreck inte väckte sin familj, men hon märkte skadorna när hon tog dottern till jobbet lördag morgon.

Vid lördagseftermiddagen täckte plywoodskivor hålet i ytterväggen. Inuti plockade Ken Downs igenom ett golv täckt med murar, trasig keramik och elektronik, böcker och splinterad shiplap för allt som kunde hämtas från sitt hemkontor. I närheten, vid ett matsalbord byggt av Clint Harp, ansåg en trött Kelly Downs hur allvarligt vraket kunde ha varit.

I bostadsrenoveringen av ‘Fixer Upper’ s ‘Chip och Joanna Gaines hade en tegelsten flyttats på kontoret och sannolikt var det som slutade bilen. Nästa rum bilen skulle ha slagit var sovrummet där de sov när kraschen hände, sade Kelly Downs.

Säkerhetskameror monterade på verandaen kan ha fångat vraket som det hände, och Downses avser att vidarebefordra eventuella bilder till polis och stadens tjänstemän.

‘Som den vilda västern’

‘Det är som det vilda västern här. Det har varit en stor uppror som kommer från barer och affären över gatan ‘, sa hon. ‘Det har varit ett problem från början. Vi har bott här ett och ett halvt år och vi känner oss lurade av staden Waco och Magnolia Realty. ‘

Ken, en digital designingenjör, och Kelly, en ergoterapeut, träffades i Dallas för några år sedan och gift. Hans plats var dock för liten.

‘Vi var tvungna att komma ut ur hans lilla ungkarls kudde,’ sa Kelly Downs.

Vad de såg på den första säsongen av ‘Fixer Upper’ var spännande, och de följde upp det med husjakt i Waco med Magnolia Realty. Huset på Alexander Avenue appellerade till dem med sin första våningsläge, dess rika square footage och, Kelly, loggade smidigt, shiplap.

Hemmets främre sovrum omvandlades till hans och hennes kontorsutrymmen, rummet på vänster framsida med beröring av Joanna for Kelly, den till höger med Chips insats för Ken.

‘Det var ett riktigt bra koncept,’ sa Kelly Downs.

Medan nedgångarna mötte några problem med sitt hem efter att ha flyttat in, hade grannskapet problem som de inte förväntade sig: sen nattljud från närliggande barer, misstänkt aktivitet och tryck tillbaka, en del av det mot ‘Fixer Upper’ från lokala invånare när de klagade att polisera.

‘Vi har blivit skrämmade och trakasserad’, sa Kelly Downs. ‘Folk har klagat på sina skatter som går upp eftersom vi flyttat hit. Butiksägare har klagat över skatter.’

Hon sökte nyligen grannar för intresse för att skapa en Neighborhood Watch-grupp och fann att medan hälften uttryckte ett intresse ville andra inte ändra i status quo.

Efter vraket lördag sa hon att hon undrar varför Magnolia Realty visade dem en fastighet i ett sådant område och varför staden inte har gjort mer för att svara på sina klagomål.

‘Detta är vad vi har sagt. Det är ett stort problem här. Det är inte säkert, säger Kelly Downs. ‘Det här är en’ Fixer Upper ‘som är dålig.’

Ansträngningar att nå Magnolia talesman Brock Murphy på lördagskvällen misslyckades.

Under timmarna efter den tidiga morgonkraschen återhämtade sig nedgångarna fortfarande från överraskningen och inte visst hur deras nästa steg skulle vara, om man skulle reparera eller flytta till en annan plats.