bildat lag för att representera Yukon i Scotties

För första gången kommer Yukon att ha sin egen representation i huvuddragen i Scotties Tournament of Hearts och detta kommer att fyllas av ett nybildat team ledt av systrarna Chelsea och Jenna Duncan.

Duncan-systrarna spelade på Sarah Koltuns lag som gjorde det till Scotties tre gånger.

‘Det är fantastiskt att ha lika representation i hela Kanada och vi är hedrade att vara första laget för att Yukon ska representera och vill göra vårt bästa,’ sa Chelsea Duncan.

Duncan spelade tredje för Team Koltun, som släpptes tidigare i år med Koltun som gick med i Galusha på Northwest Territories laget också att spela på Scotties.

Patty Wallingham, andra gången av laget, lämnade också och så fick Duncan-systrarna hitta nya spelare att gå med i laget.

Och de bildade ett lag med Kara Price på andra och Jody Smallwood i ledande position.

Smallwood representerade nyligen territoriet vid blandade lagmästerskapen på ett lag med Koltun.

Loralee Johnstone är alternativ till laget och longtime tränare Gord Moffatt kommer också att gå med i laget.

Teamet kom tillsammans förberedd för Yukon Championships men de upptäckte i mitten av december att de var det enda laget och hyllade för Yukon-platsen.

‘Vi var faktiskt ganska förvånade och faktiskt lite besvikna. Att vara ett nytt lag vi skulle ha älskat extra konkurrensen och en chans att spela med andra lag för att tjäna titeln,’ sa Duncan. ‘Vi’ är alltid för att få mer konkurrenskraftiga curlers där ute. ‘

Det nybildade laget är att hitta så mycket tid som möjligt för att träna och förbereda sig för den kommande turneringen samtidigt som de bor i olika delar av landet.

Chelsea bor i Victoria medan hennes yngre syster Jenna går till skolan i Vancouver.

De andra lagmedlemmarna rullar regelbundet ihop på Whitehorse Curling Club.

Laget har lyckats curlera ihop konkurrensmässigt några gånger, sade Chelsea, tävlar i två bonspiels samt att ha ett träningsläger tillbaka i Whitehorse under semestern.

‘För att förbereda Scotties,’ vi alla övar varje dag, med lagmöten, mycket kommunikation mellan alla ‘, sa hon.

Chelsea sa att hoppet att hoppa över har varit en spännande utmaning för henne och har fått stöd av sina lagkamrater av hoppet.

Jenna kommer att gå med på henne på backend som tredje och de kommer att vara i framkant för att göra strategiska beslut för laget. Chelsea, som varit en tredje gången, sa att hon är van att vara en del av de strategiska besluten men den nya positionen är fortfarande en inlärningskurva.

‘Det är ganska förändringen, men en bra förändring. Vi har varit med varandra så många år, sade Chelsea. ‘Det är vårt första år på backend tillsammans och det har varit bra att ha sitt stöd och bara jobba tillsammans.’