Bilden av vad som händer varje dag i Twin Cities

HomenewsHeadlinesBygones för 15 mars 2018Text av regeringens Dayton slutliga tillstånd av staten adressAccess till drivrutin mobiltelefon ifråga efter 2016 krasch som dödade 2 Mounds View High girlsWoman dömd till 180 dagar i fängelse i YouTube stunt som dödade pojkvänDayton ser tillbaka, framåt i hans sista State of State talesportHeadlinesPrep playoff schedulePrep flickor basket: Grand Rapids går förbi Heliga AngelsCollege kvinnor basket: Gustafson, Lindstrom är Wisconsin nordliga stjärnorCollege män hockey: Bulldogs målvakt tränare Nicklin är mannen med den magiska touchHockey framtiden ser bra ut som ungdoms deltagande växer i ND, MinnesotafeaturesHeadlinesBrew Med ett besättning: Kvinnor spenderar dag att lära sig om hantverksölindustrinDave Hoops-kolonn: Blandning av öl kan vara konstnärlig och teknisk, eller smakfullt och roligtKonsert recension: Styx, REO Speedwagon, Don Felder drar av retro utan att vara reliker. Traditionellt överklagande: vid 100, tolv heliga Apostlarnas grekisk-ortodoxa kyrka är lika ortodox som någonsin, men inte som Grekisk Beverly Godfrey-kolumn: Fortfarande i mina komfortzonoutdoorsHeadlinesMinnesota man och fru Pat och Nicole Reeve förfölja framgång i utomhus TVMN DNR Weekly Report Wisconsin tillkännager först klara älgjaktBeargrease-mästare Ryan Redington faller ut av IditarodSnowmobiles, walleyes och liv av fisk på Lake of the WoodscommunityHeadlinesFaces för 11 mars 2018Petsar i veckan för 13 mars 2018Grandma Brag BookMentor DuluthYour SportsST. PAUL Det var en tid då Jenny Gaines gick till de största sportevenemang som hon reste till Las Vegas eller Atlantic City för Mike Tyson boxning matcher, och till Minneapolis när staden värd World Series.

Resorna var allt annat än kul eller glamorös. Gaines var under kontroll av våldsamma pimps som började när hon var 14 år gammal i Minneapolis. Hon sa att de skulle berätta för henne att gå från plats till plats, i hopp om att kapitalisera på skalfördelar för att göra fler knep på kortare tid.

Traffickarna hade också monetära kvoter, och Gaines visste att hon kunde möta misshandel om hon inte träffade dem.

Det tog år för Gaines, 48, att komma ut ur livet och nu arbetar hon för att hjälpa kvinnor som fortfarande är i den. Hon är programspecialist för Breaking Free i St. Paul, en överlevande ledd ideell som arbetar med kvinnor som har varit involverade i prostitution eller offer för sexhandel.

Som Twin Cities förbereder sig för att vara värd för Super Bowl LII, har planering länge pågått för att ta itu med eventuella åtföljande uptick i prostitution eller sexhandel. Medan människor på andra ställen har hävdat att Super Bowl är den största tiden för sexhandel, konstaterade en University of Minnesota att ‘Super Bowl inte verkar ha störst effekt’.

Olika typer av händelser som mässor, helgdagar och andra sportevenemang genererar också en ökning, enligt rapporten som släpptes förra året. Gaines sa att det var vad hon upplevde också.

Men med allmänhetens uppmärksamhet på Super Bowl, de som arbetar för att hjälpa människohandel i Minnesota utnyttjar möjligheten att få ordet ut om ett problem som upphör året runt.

‘Det här problemet är i vårt samhälle 365 dagar om året, varje timme, varje minut varje dag, och så när Super Bowl lämnar kommer det fortfarande att vara ett problem, säger Ramsey County Attorney John Choi, en av co stolar i Super Bowl Anti Trafficking Committee.

Lagstiftning planerar ‘riktade operationer’ runt tiden för Super Bowl, säger Minnesota Bureau of Criminal Apprehension Superintendent Drew Evans.

De vill att folk ska veta: ‘Om de kommer till Minnesota och vill köpa sex, kommer vi leta efter dem’, sa han.

Organisationer för ideella organisationer har minskat tillgängliga platser och extra skydd för vuxna eller ungdomar som kan hittas av brottsbekämpande eller uppsökande arbetstagare, men de har ingen möjlighet att veta hur upptagen de kommer att vara.