Halloweens gamla rötter

För vissa Front Range-invånare är fira Halloween en liten för ny. De föredrar den antika föregångaren till Halloween som kallas Samhain (uttalas som ‘SAH win’ i Gaelic).

‘Ordet själv betyder’ slutet på sommaren ‘, säger Edie Stone, en psykoterapeut och en certifierad shamanisk reseguider, som undervisar keltisk andlighet, relationer och drömverk i Boulder. (Hon har också haft workshops för peruanska shamanism i Storbritannien och Wales.)

Några av de tidigaste namnen på Samhain finns i 10-talets irländsk litteratur. Det var ursprungligen en tre dagars semester som började på kvällen den 31 oktober. På de brittiska öarna kallades det All Hallows Eve. För kelterna är det dags när dagarna blir mörkare, när skördesäsongen slutar och vintern börjar ‘Det är dags att tacka dina förfäder för skörden,’ sade Stone. ‘Slöjan mellan världarna är tunn vid denna tid, så det är lättare att ansluta till dem.’

När den romersk-katolska kyrkan kom in på de brittiska öarna, sa Stone, att de försökte stampa ut de hedniska traditionerna. För att få människor att anpassa sig flyttade kyrkan All Saints Day (även kallad All Hallows Day) till 1 november och inrättades All Souls ‘Day 2 november.

Nu är det dags att ställa in nya intentioner och att släppa på allt som håller tillbaka personlig tillväxt. Neo-hednarna firar fortfarande de andliga ritualerna i samband med semestern.

Sten kommer till exempel att vara värd för ‘Samhain, den heliga sidan av Halloween’ i söndags på Boulder Solstice Går Man Ner I Vikt Center. Evenemanget kommer att omfatta berättande, musik och delning av äpplen och hasselnötter, traditionella grödor som ätits under den här tiden av året.

Kommer från en bakgrund av walisiska, skotska och engelska anor, sa Stone att hon följer de hedniska traditionerna medan han fortfarande hedrar kristna traditioner. Hon hade studerat indiansk andlighet nära och förbinder sig med känslan av att hedra jorden, men kom över sin första keltiska ceremoni vid Naropa 1994, sa hon.

‘Jag var väldigt kopplad till inhemsk mytologi,’ sa hon, ‘och jag hörde det som kommer från min egen släkt, mitt eget arv. Jag insåg att jag fortfarande kan hedra jorden på detta sätt.’

Paganism är en paraplybeteckning som beskriver flera traditioner som följer mer gammal ritualer och traditioner hos det keltiska folket, som inkluderar druvor och viccans. Kat Lindgren, av Lafayette, är en högprästess i Gardnerian och Alexandrian Wicca. Hon bildade Månen Tempel, ett samhälle baserat på att lära sig inhemska och mystiska traditioner, och hon kommer att läsa i en Samhain-ritual i slutet av Denver Witches ‘Ball på lördag.

Lindgren växte upp i en familj med magiska traditioner. Hon sa att Samhain är en intensiv kraftfull semester eftersom slöjan mellan världar Gå Ner I Vikt På En Vecka är så tunn. I hennes traditioner ställs normalt ett bord på bordet där gästerna festar för de döda att besöka.

‘Du kanske även ser dem sitta mittemot dig’, sa hon.

Under tiden är några av traditionerna i samband med Halloween verkligen från Samhain, säger Chris Redmond och Kelley Forbes, grundare till Cr Dreoiln (‘Wren’s Nook’ i Gaelic), en hednisk gemenskap i Denver.

Enligt Redmond följer snidade pumpor en gammal tradition av snidningspinnar.

‘Pumpor är en ny världs vegetabilisk’, sa Redmond. ‘Det kommer från en äkta gammal världstradition för Samhain.’ Pumpor är nordamerikanska produkter; de blev grönsaksvalet för carving när europeiska bosättare kom in.

På de brittiska öarna var det en gammal tradition att ha masker för Samhain. Eftersom slöjan mellan jorden och andasvärlden är tunn, var masker ett sätt att skydda sig mot skadliga andar, enligt Redmond.

‘Det finns många tolkningar av varför människor bär masker’, säger Redmond.

Vi förbehåller oss rätten att ta bort eventuella kommentarer som bryter mot våra grundregler, är spammy, NSFW, ärekränkande, oförskämd, hänsynslös till samhället etc.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till Gå Ner I Vikt Snabbt Piller höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.