halva överskott leder till stor Floyd vinna

NY ALBANY Floyd Central drog bort i andra hälften av sin 5-1 seger över New Albany på torsdagen på Prosser.

Highlanders (7 1 1, 4 0 1 HHC) gjorde sen i första halvlek sedan lagt till fyra andra halvlek innan Bulldogs (7 3, 2 1) avslutade shutouten med fem minuter att gå.

‘Vi bosatte sig,’ sa Floyd-tränaren Tim Rice. ‘Det är ett känslomässigt spel eftersom det är ett rivaliseringsspel. Vi sätter tillbaka de första 10, 15 minuterna av spelet. Det var när [New Albany] hade några möjligheter där i början av spelet . . Vi gjorde vissa skift i personal och bildande. Vi fick lite mer innehav, mycket mindre sparkboll. ‘

För New Albany, det är den andra tuffa förlusten i veckan. På tisdag gjorde Providence i Gå Ner ett Kilo I Veckan de avtagande stunden att slå hunden 3 2.

‘Jag tror att tisdagens spel tog mycket av oss,’ sa den nya Albany-tränaren Josh Dickman. ‘Vi kunde tävla de första 40 minuterna [torsdag], då gick vi bara ur gas. De är ‘slagna’, de är trötta, de ‘slår upp’.

Bulldogs spelade på sitt hemfält en kvalitetschans tidigt i matchen. Matheo Urrego fick sin fot på en kort rygg, men Floyd-målvakten Dane Parker duva för att stoppa skottet.

Floyd vände upp trycket när tiden gick och med nio minuter att spela i öppningshalvlan hittade Drew Cromwell en bred Daniel Flores med ett pass i mitten av lådan. Flores begravde skottet för att bryta den slumpmässiga slipsen.

‘Vi har haft svårt att göra poäng under första halvåret i år, så det kände mig väldigt bra att få den första att lägga sig,’ säger Cromwell. ‘Vanligtvis när vi gör ett mål öppnas det bara och vi kan lägga in två , tre eller fyra mer. ‘

Mål två och tre kom i respektive 48: e och 54: e minuten.

I 67: e minuten slog Floyd bort med två mål på mindre än en minut. Aidan Jackson gjorde första unassisted och Hasten Blaylock passerade nästa till Kelby Rippy, som drog det hem.

‘Du måste ge [Floyd] all krediten’, sa Dickman. ‘I ungefär 25 minuter såg de fantastiskt ut. Vi hade inte ett svar. Det var också en kritisk tid när vi tröttnade och de blev bäst när vi var trötta. Det öppnade sig bara för dem. ‘

Hemligheten till Floyds andra halvlek var en formationsjustering som höll bollen Gå Ner I Vikt På En Vecka på Highlanders-fötterna.

‘Vi spelade alldeles för mycket i mitten och försökte få allt framåt [i första halvan]’, sa Rice. ‘När vi började sprida fältet ut lite bättre och använda våra ryggar i vårt besittnings spel, så hjälpte det ganska lite.’

New Albany hindrade shutout med fem minuter att gå. Urregos frispark Viktminskning Tabletter hittade sig till baksidan av nätet.

‘Vi slutar aldrig,’ sa Dickman. ‘Trötta ben och alla, vi fortsatte bara. Vi måste vara stolta över dem och det är vi. Det är kul att inte ha en skunk där. Floyd Central är avstängd till tisdag när de går till Louisville Ballard.

FLOYD CENTRAL 5, NY ALBANY 1

Floyd Central1 4 5

New Albany0 1 1Första hälften

F Daniel Flores (Drew Cromwell Assist), 31: e minut.

Andra halvan

BASKETBALL: New Albany går vidare till regionala finalen med 65 45 seger över SouthPoll visar Watson med dubbelsiffrig ledning över CanonUPDATE: Polisuppehållet i Jeffersonville slutar med arrestBOYS ‘BASKETBALL: Bulldogs förbereda sig för bekant fiende på regionalRare’ hästsko moln ‘fotograferade över NevadaPolice letar efter Clarksville man anklagad för animaliskt grusomhetEnrique Rodriquez utför pappas arv av service med cryptocurrency consulting businessBOYS’ BASKETBALL: ‘Andra’ spelar stor roll för bulldoggar