Halvfristiga attraktioner på Croft Castle och Berrington Hall

Den 21 februari kommer utställningen att vara öppen och det kommer att finnas ett interaktivt familjeevenemang från 18:00 till 20:00. Slottets grunder kommer att vara upplysta och öppna för besökare, som kan lyssna på konstnär Mark Richards prata om sitt arbete; hjälp Rebecca Farkas att skapa ett nytt temporärt konstverk i grunderna; gå med i skuggspelet med rangersna; lyssna på historier Gå Ner I Vikt På En Vecka eller ha sitt ansikte målade.

Under tiden, sex miles bort i Berrington Hall, är kärlek i luften för Alla hjärtans dag då hallen öppnar sin nya kostymutställning ‘Förälskad i Jane’.

Detta är den första kostymdisplayen Gå Ner ett Kilo I Veckan som Berrington Hall kommer att vara värd för 2015 som en del av ‘Thousand Fancies’, som kommer att springa året runt och visa upp en rad olika georgiska kläder från tv, film och Charles Paget Wade-samlingen.

Besökare denna halva termen kommer att få chansen att bli kär i Jane Austens figurer och kostymer, som kostymer från 1995-filmen Sense and Sensibility med Kate Winslet och Emma Thompson, 2008 års tv-produktion av Sense and Sensibility, bröllopsklänningen från TV: ns Mansfield Park Viktminskning Tabletter 2007 och en av klänningarna från 2007-filmen ‘Becoming Jane’ med Anne Hathaway, kommer alla att visas i en överdådig georgiansk miljö.

På båda ställena kommer det att finnas utomhusbarns spår under hela semestern för att hålla unga underhållna, och för vuxna kommer presentbutikerna att vara öppna, liksom utsökt, ny mat serveras i terummet från kl. 10.00 till 17.00.