Halvtids- och bankferieguide till vad

Det finns ett sällsynt tillfälle att bara slå upp och köra på kartingskretsen BUCKMORE PARK, nära Chatham, i helgen. Familjedag händer bara flera gånger varje år, och ett sådant datum är denna Bank Holiday Monday mellan 10:00 och 17:00. Alla tre kretsarna kommer att möjliggöra speciellt utformade körupplevelser för alla, från ålder fyra till vuxna, och till och med passagerare för dem som inte vill köra bil. Det finns inget behov av att boka, bara slå upp, logga in och sätt på med allt som tillhandahålls. Tillåt tid för ditt besök, eftersom köer bildas vid topptider. Den fria händelsen under halvperioden kommer att omfatta föreställningar på Marlowe Theatre Studio och interaktiva hantverks- och berättarverkstäder vid Beaney Institute. Veckan slutar med monster kostym verkstäder och en parade med priser för det bästa klädda monsteret.

Canterbury Children’s Festival returnerar den här halva perioden

Medeltida costumed karaktärer kommer att göra en returpilgrimsfärd till CANTERBURY TALES för att presentera fem av Chaucer-berättelser. De större än livsföreställningarna visade sig vara så populära när de framträdde som en del av attraktionen 25 års jubileumsfester i förra sommaren att de har blivit ombedda att leverera alla berättelser igen denna halva termen. Förutom de vanliga ljudenheterna kan besökarna fördjupa sig i en levande teaterupplevelse från lördag 24 maj till söndag 1 juni mellan 15:00 och 17:00. Biljetter kostar för vuxna, barn och familjebiljetter. Se studien där Darwin skrev om artens ursprung, fortfarande som det var när han arbetade här och promenerade genom de stora trädgårdarna som så inspirerade den stora forskaren. Discover med Darwin-evenemanget går från tisdag 27 maj till fredag ​​30 maj. Öppet dagligen från 10:00 till 18:00. Inträde är för vuxna, för barn och för en familjebillett. Ring 01689 859119.

Charles Darwins historiska hem på Down House at Downe

Den första någonsin permanent Hello Kitty-attraktionen i Europa är där för alla att njuta av på DRUSILLAS PARK i East Sussex. Hello Kitty Secret Garden är utställningsområdet för djurparken nära Kent-gränsen. Passagerare kan hoppa ombord på kattens bilbiltur och de magiska tebägarna. Kattdjuret kommer att vara där för att träffas på tre dagar nästa vecka: Bankferie måndag, onsdag 28 maj och fredag ​​30 maj. Öppet dagligen från 10:00 till 18:00. Biljetter från per person eller från för familjer på fyra. Ring 01323 874100.

Visa upp dina rullskridskonstruktioner och bästa färdigheter till en backbeat av poplåtar. Förvänta ostliknande låtar och mycket roligt med snygga klänningar uppmuntrade men inte nödvändiga på rulldisken på FOLKESTONE QUARTERHOUSE torsdagen den 29 maj, från 4.30 och fremefter.

Visa dina drag på rollerdisco i Folkestone

Sadel upp för en resa in i Vildväst på GROOMBRIDGE PLATS. Samarbeta med cowboysna för att göra sheriff-märken och skjuta upp i Nerf-pistolskyttegalleriet, byt sedan sidor för att gå med i indianerna för aktiviteter i skogs-teepiserna inklusive konst och hantverk, indisk ansiktsmallning och trummor. Fancy dress Går Man Ner I Vikt är välkommen. Öppet dagligen mellan 9.30 och 17.30. Groombridge Place ligger nära Tunbridge Wells. Inresa kostnader för vuxna, för barn och för en familj biljett. Ring 01892 861444.

Cowboys och indianer tar centrum på Groombridge Place

Få en fascinerande inblick i Edwardian-tiden, strax före första världskriget när Astors bodde i HEVER CASTLE, nära Edenbridge. Barn kan uppleva en edwardiansk skola där de tre rs av läsning, skrivning och aritmetik utbildas. Traditionella spel kommer att omfatta krocket, en kokosnöt blyg och tennkanal. Besökare kan gå på gammaldags telefoner och titta på sällsynta filmer på en tv-serie från 1930-talet. Evenemanget går från lördag 24 maj till söndag 1 juni. Öppet från 10.30 till 18.00. Inresa kostnader för vuxna, för barn och för en familj biljett. Ring 01732 865224.

En landshow kombinerar en hund och får show, ferret racing, rovfåglar och medeltida re enactment inklusive The Ridders of the Damned Jousting Team. West Kent Country Show på HOP FARM SHOWGROUND, Paddock Wood, kommer att hållas på söndagen den 25 maj och Bank Holiday Monday från 10:00 till 17:00. Broom making, spinning och vävning kommer att hålla barnen upptagna, medan föräldrarna kan njuta av den verkliga ale och scrumpy baren. Inträde är för vuxna, för barn och för en familjebillett. Den största samlingen av Napoleons reactors i Storbritannien i över 20 år kommer att träffas vid HUNTON COURT, strax utanför Maidstone, i helgen. Över 300 entusiaster kommer att skapa en levande kamp med en parad, krutskärm och ett levande läger. Besökare kan se, höra och lukta slaget, samt förstå levnadsförhållanden och lägerliv i Napoleons styrkor. Evenemanget på lördag 24 maj och söndag 25 maj, går från 10:00 till 17:00, med kamp som börjar kl. 13.30. Inträde är per bil, eller en avgift om du går i båda dagarna. Ring 07594 918705.

Lär dig hur man odlar din egen pizza på IGHTHAM MOTE. Denna nya händelse för familjer som heter Plant It, Grow It, Eat It körs söndagen den 26 maj Viktminskning Tabletter och Bank Holiday Monday från 11:00 till 3:00 och ger tips om hur man kan odla favoritartiklar som du hittar på pizza toppings. Barn får möjlighet att följa en skattejakt runt trädgårdarna nära Borough Green med kompass, njut av det fantastiska naturliga lekområdet och gå in på National Trust-platsen att göra innan du är 11 aktivitetsblad. Öppet dagligen, 10.30 till 17.00. Inträde för vuxna och barn. Ring 01732 810378.

Möt djuren på Kent Life, precis utanför M20, nära Maidstone

Gör ett stänk med vatten zorbing och whiz runt på quadcyklarna på KENT LIFE, nära Maidstone. Dessa adrenalin sparkar erbjuds tillsammans med de mer traditionella spänningar av djurfoder och gårdsmoro. Öppet dagligen från 10:00 till 17:00. Biljetter kostar för vuxna och för barn. Ring 01622 763936.

Riddarna av Royal England kommer att återvända till LEEDS CASTLE på hästryggen denna halvtidsvecka. Titta på spektakulära våghalsstunter, medeltida vapen, faller, slagsmål och galoppande hästar. Samtidigt innehåller ridderskolan hobbyhästar, mini-strider och försök på rustning för yngre barn. Det kommer också att finnas en mini medeltida marknad att utforska. Öppet dagligen från 10:00 till 18:00. Årliga biljetter kostar för vuxna och för barn. Livsstilhistorier, autentisk klänning, campfires och tält lägger alla på spänningen, vilket kommer att toppa med en omgång av en medeltida kamp. Evenemanget äger rum söndag 25 maj och bankhelgdag måndag kl. 11-17, med strider vid 15.30. Inresa kostnader för vuxna, för barn och för en familj biljett. Ring 01322 862114.

TV-favoriter Charlie och Lola är tillbaka med deras Extremely New Play, och den här gången tar de med sig Sizzles the Dog. Utställningen rekommenderas för barn mellan tre och sex år. Det finns inga höga knappar, strobbelysning eller läskiga ögonblick och det varar i omkring en timme och 15 minuter inklusive intervallet. Gå med i paret på Dartford ORCHARD THEATER på Bank Holiday måndag kl 11.30, och sedan igen tisdag den 27 maj, klockan 13.00 och 15.30. Biljetter från Ring 01322 220000.

Ha kul med Charlie och Lola

Den halva termen kul har ett militärt tema på PENSHURST PLACE, nära Tunbridge Wells. Gör spion kikare och skapa din egen röda vallmo, ta sedan del i hela första världskriget på söndagen den 25 maj och Bank Holiday Monday. Hands on History kommer att transportera besökare tillbaka till början av 1900-talet genom att klä sig i uniformer och kläder som bärs under perioden. Artefacts kommer att vara på display från 11:00 till 17:00. Inträde för vuxna, för barn och för en familj. Ring 01892 870307.

Promenera på den vilda sidan vid PORT LYMPNE ANIMALPARK med speciella aktiviteter för att lära dig om hooved djur. Använd dina detektivfärdigheter för att ta reda på vem svansarna och hornen hör till, följ spåret till identitetshuvuddjur genom sina ben och gå med i utbildningsgruppen vid speciella samtal runt parken under hela halva perioden. Parken nära Hythe är öppen dagligen från 9.30 till 18.30. Årliga biljetter kostar för vuxna och för barn. Ring 0844 8424647.

Träffa nya vänner på en safari vid Port Lympne

Traktor rider, barnyard djur och fjärilstunneln är bland incitamenten att besöka RARE BREEDS CENTER, nära Woodchurch. De modiga kan ta itu med Mysterious Marsh Adventure Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Course, medan trädälskare kan utforska över 10 000 olika träd i Rainbow Wood. Öppet dagligen från 10.30 till 17.30. Biljetter kostar för vuxna, för barn och en familjebillett. Ring 01233 861493.

Det finns ett annat tema på de flesta dagarna med halv sikt på WILDWOOD, nära Herne. Fira varldens födelsedag med en fest på tisdagen den 27 maj. Boo i Zoo onsdagen den 28 maj ser på de skarpaste bosatta varelserna. Hoo i djurparken torsdagen den 29 maj studerar djur som gör hånljud, och Poo i Zoo utforskar vad vi kan upptäcka från djurmjöl. Workshops är från 14:00 till 15:00, och är per barn ovanpå entréavgiften för vuxna, för barn och för en familj. Öppet dagligen, 10:00 till 17:00. Ring 01227 712111.