Hampshire fotograf s 4000 samling av Jean Paul Gaultier Classique parfymflaskor går till auktion

Det tippas för att sälja för 10 000, även om auktionsägaren som säljer det sa inget av denna typ har dykt upp på marknaden innan så det kan hämta mer Gå Ner ett Kilo I Veckan när det går under hammaren idag.

Höjdpunkterna inkluderar en stor samling av Jean Paul Gaultier miniatyrer som värderas till 250 och nio oöppnade parfymer med begränsad upplaga med en Gå Ner I Vikt Snabbt Piller uppskattning på 200.

Alexa dotter sa att hon kommer ihåg att spendera otaliga timmar i tullfria affärer på flygplatser som panikar att de kanske saknar flyget när hennes mamma trawlade hyllorna till nya Jean Paul Gaultier-föremål för att stärka sin spännande samling.

Hon sa: ‘Ursprungligen mamma tänkt på att ha på sig parfymen men det gjorde hon aldrig.

‘När hon undersökte varumärket upptäckte hon hur många olika mönster som hade tagits ut och hon blev fast vid att samla dem alla.’

Neil Shuttleworth, Gå Ner I Vikt Snabbt Piller chef för Special Auction Services, Newbury, som säljer kollektionen, sa: ‘Denna fantastiska kollektion samlades i många år och omsorgsfullt sammanställdes av säljarens mamma.