hamra ut slutliga faktura detaljer

Och det låter inte nödvändigtvis låta sig enkelt hantera, även när ramarna ligger ganska nära varandra.

Bottom line: Långsamt, men säkert, ett slutligt förslag hamras ut. Men in på och på olika ställen hela helgen, erkände flera källor involverade i CNN att sakerna bara inte rör sig snabbt och ibland har det varit frustrerande långsamt som några viktiga lagstiftare deltar i specifika bestämmelser.

Vad att titta på: Håll ögonen på varje republikan på konferensutskottet. Om de börjar splittra offentligt om specifika bestämmelser eller förflyttar sig till offentliga klienter för eller mot specifika problem, skulle det signalera ett allvarligare problem än vad som antas föreligga för närvarande. Men alla inblandade säger att det fortfarande är mycket osannolikt.

Tidslinjen: GOP-ledare och förhandlare planerar att sluta avtalet i slutet av veckan. Att allt förblir flytande. Det kommer att Gå Ner I Vikt Snabbt Piller vara samma dag som det första mötet i konferensen för konferensen och har kommunicerats med Hill Republicans som presidentens sista stora insats för att driva saker över målstrecket.

Det är ingen tvekan Trump har varit till hjälp på mycket specifika sätt, särskilt med senatorer som Ron Johnson of Wisconsin och Rand Paul of Kentucky.

Men det finns också ingen brist på lagstiftare och assistenter som släpper frustration för avsaknaden av ett laserfokus på andra sidan Pennsylvania Avenue på ansträngningarna och skyller det mer än någonting annat för de moribunda godkännandekriterierna för räkningen hittills.

Det är tillräckligt att säga, alla ögon kommer att vara på denna händelse.

Om det första konferensutskottets möte (förväntas vara onsdag):

Ring det vad det är: en show.

Det har varit stora delar av lagstiftningen som hamrats i offentliga konferenskommittéer, den typ som går i timmar i slutet, dag efter dag som hundratals ändringar, republikanska och demokratiska, erbjuds. (Den lagstiftning som blev Dodd Frank Act var ett utmärkt exempel på detta.)

Detta är Gå Ner I Vikt Snabbt inte det. Alls.

Arbetet görs bakom kulisserna. Demokrater får inget uttalande i frågan. Det är en viktig anledning till: kalendern. De vill ha det gjort tidigt nästa vecka. Fria öppna konferenser tar lång tid.

‘Vi’ har inga problem med att göra en stor öppen konferens, sade en republikansk aide. ‘Vi har bara inte tid till det.’

Problemet just nu

Det finns ett par saker som händer just nu, enligt flera involverade personer. För det första slår det ut arbetet med att förena räkningarna med en rent lagstiftande språkprocess, samtidigt som det säkerställer att det stämmer överens med senatets budgetregler är komplicerat och tar tid.

Men ännu viktigare just nu: De två kamrarna litar inte på varandra mycket. Senatrepublikanerna klargjorde att deras bestämmelser borde prioriteras på grund av deras budgetregler och smal marginal för fel (Senat Majority Leader Mitch McConnell kan bara ha råd att förlora ytterligare en röst när räkningen kommer tillbaka till golvet).

House republikaner säger att deras senat motsvarigheter lutar för mycket och onödigt på sina regler, ser fortfarande senatens hälso-och sjukvård misslyckande som en avskyvärdhet och notera att många av sina medlemmar tog sina egna mycket svåra skatt röster och förväntar sig deras versioner av specifika saker att vinna ut i slutet.

Var det inte för förslagets överensstämmelse, och det politiska imperativet att få något gjort, det är ett recept på en uppblåsning.

Återigen ser ingen inblandad det Gå Ner I Vikt På En Vecka som kommer. Men det är vad som har definierat den första veckan plus samtal.

Ironiska händelser: Husets republikanska ledningens imponerande röst på sin skatteräkning 227 ja röster, när de bara behövde 217 kan faktiskt skada dem i dessa förhandlingar. De har plats att arbeta med och förlora röster, samtidigt som de kommer över mål senatrepublikanerna don’t. Rösta räknas spela en roll där bestämmelsen vinner i slutändan, ingen fråga om det.

Avdraget för statliga och lokala skatter (SALT): Senare kom senaten mot huset på detta. Men de bästa husförhandlarna vill nu ha mer av en särskild anledning. En stor grupp av California House Republicans röstade för räkningen med löftet att det skulle bli bättre, senare. Jo, en fastighetsskatt endast SALT-avdrag gör inte mycket för Kalifornien, som redan har en begränsad fastighetsskatt. Det är därför samtalet pågår för att utöka berättigandet för avdrag för att inkludera inkomst och moms, men har fortfarande det begränsad till $ 10.000.

Corporate Alternative Minimum Tax (AMT): Uppblåsningen över senatets GOP-beslut att sätta företagets AMT inte bara tillbaka i propositionen, men med samma exakta takt som nuvarande, har tydligt dominerat diskussioner i hela K Street de senaste 10 dagarna. House lawmakers har varit entydiga: det måste komma ut. Men det finns ett sätt att utarbeta det som fortfarande kommer att öka intäkterna, men inte påverka muni-marknaden eller skatte- och utvecklingsskatten. Det är vad diskussionen är över just nu.

$ 2 000 barn skatt kredit: House Bill ökade CTC till $ 1600. Senaten till $ 2000. GOP Sen. Marco Rubio i Florida sa något lägre än senatversionen skulle vara problematisk. Det är en mycket dyr bestämmelse, men en senatversion förväntas vinna ut i slutet.