Hams för semestern

Medlemmarna av Stewart-familjen arbetade torsdag för att organisera 300 skinkor, plus stapelpumpa pajer och burkar av bönor för att förbereda sin femte årliga matdistribution vid Ryves Youth Center i Terre Haute.

Stewart-familjen, ägare till B VVS-värmekylning, ger 300 hammar gratis till familjer för att hjälpa till med att slutföra semestern.

‘Det började när United Way hade en kalkongivare vid Thanksgiving, och jag såg bara att folket i samhället var bara så stolta och välsignade att ha något sådant, så jag tänkte,’ Vad kan vi göra ‘, säger Sally Stewart of B VVS.

‘Det här har varit en bra möjlighet att ge tillbaka,’ sa hon. ‘Vår hela familjen älskar det och älskar att vara här för att se de människor som är så uppskattade.’

Sallys man, Bill, tillsammans med söner Luke, Matt, Brian och dotter Staci, Viktminskning Tabletter hjälpte distribuera mat.

‘Bob Baesler (på Baesler s Market) sålde oss skinkorna till sin kostnad och kastade sedan pumpa pajer i år,’ sa Stewart. ‘Katolska välgörenhetsorganisationer gav konserverna,’ sa hon. Torsdagen, men väl innan det, en lång linje hade redan bildats utanför ungdomscentret.

‘Det här hjälper oss att äta,’ sa Terri Welty i Terre Haute, som hon stod i linje. ‘Det kommer att hjälpa oss att göra ett bättre år, åtminstone hoppas jag det.’ Detta kommer att hjälpa till med vår julmiddag. ‘

Crystal Wilson i Terre Haute sa att skinkdistributionen ‘är bra eftersom det hjälper människor i nöd. Det hjälper mig eftersom jag har förlorat mycket av min inkomst, så jag behöver verkligen hjälp här.’

‘Det kommer att hjälpa oss mycket,’ säger Linda Sollars i Terre Haute, som också står i kö. ‘Tacksam för att få det här.’

‘Ja, jag är också. Det hjälper oss att lägga lite mer på bordet’, säger Sandra Bays of Terre Haute.

‘När medel är mycket begränsade och du har sex eller sju munnar att mata, om inte Viktminskning Tabletter för matbankerna, skulle många av oss vara i allvarliga problem,’ tillade Richard Pegg i Terre Haute.

John Etling, agenturledare Gå Ner I Vikt På En Vecka för katolska välgörenhetsorganisationer Terre Hatue, sade att medan ett begränsat antal skinka distribueras, ‘Weare är avsiktlig för hur vi får ordet ut för detta. Vi vill se till att de personer som behöver det är kända. ‘

Etling sa att vissa människor anmälde sig för att ta mat till människor som inte kan lämna sina hem.

‘Detta är ett bra sätt för oss partner med ett lokalt företag, en lokal familj, som vill försöka göra något som är mycket avsiktligt och meningsfullt för dem’, sade Etling.

Katolska välgörenhetsorganisationer Foodbank tillhandahöll burkbönor och fryst majs. Foodbankserves individer inClay, Greene, Knox, Parke, Sullivan, Vermillion och Vigo län genom ett nätverk av nödmedelsdistribution medlemsbyråer. Det är en certifierad agent för Feeding America, det nationella matbanknätet.

‘En av sex personer är otrygga i livsmedel och det är kanske mer alarmerande att en av fyra barn är osäkra, så att det är ungefär 25 procent av barnen där ute’, säger Etling. ‘Det finns ingen anledning till varför människor behöver bli hungrig i detta tillstånd. Vi har ett bra jordbrukssamhälle och vi producerar tillräckligt med mat. Det handlar verkligen om distribution, och vi vill se till att vi når de fickor som ofta kallas matörkener. Vi vill se till att människor har möjlighet att få mat, säger Etling.