handikapp är

(WIVB) Advokater för familjen Richard Metcalf, Jr. var hoppfulla och positiva i februari, då en domare i Erie County Supreme Court beslutade att undersökningen av den 35-åriga döden skulle återupptas.

Men de och familjen i Depew-mannen förväntade sig också att ett beslut skulle lämnas någon gång inom de senaste 10 månaderna. I stället vilar frågan i händerna på Cattaraugus County District Attorney Lori Rieman utan att det finns några tecken på att ett beslut är nära.

Han togs därmed omedvetet och utan puls efter att ha blivit strängt slagen och strängad av länsrättsförvaltare vid Holding Center, enligt New York State Commission on Corrections.

Metcalf beteende natten av hans arrestering var oregelbunden och konstig. Han sprang ur hans hus oanmälda i shorts och en t-shirt, trots snön på marken utanför. Han fann coering i en promenad i en Depew-affärer svalare och där arresterades av Depew-polisen.

Hans beteende Gå Ner ett Kilo I Veckan blev sämre på Holding Center.

Korrigeringsofficer erkända till utredare som använder kraft för att dämpa Metcalf. Och de medgav att använda en spetsmask för att förhindra att han spottar blod på dem när de arbetade för att få honom under kontroll. Men de sa de skador som visades på News 4 via foton tagna vid ECMC och släpptes till allmänheten liksom de som togs på länets morgue och inte släpptes orsakade han sig själv.

Istället sa staten att flera korrigeringsofficer slog Metcalf obevekligt och bundet en spyttmask alltför tätt runt halsen, vilket begränsade hans andning. Medicinsk personal sa senare till staten att de inte ens kunde passa sina fingrar mellan Metcalf-nacken och strängen som användes för att knyta spetsmaskan eftersom den var så tätt bunden. Statsrapporten sade att Metcalf var kramad ihjäl, att saken skulle återupptas, och att rättelserna skulle vara disciplinerade, kanske straffrättsliga.

Men lagen om begränsningar av de anklagelser som de mest sannolikt ställs inför brottsligt oaktsam mord fick löpa ut av Rieman vid midnatt torsdagen. Andra mindre felonier utgick efter fem år också.

Flera källor berättar också News 4 sannolikheten för en övertygelse i en andra graders mordavgift skulle vara alltför låg för att ens kunna övervägas. Det för att Rieman skulle behöva bevisa de korrigeringsofficer som avsåg att döda Metcalf, eller att de var väl medvetna om att deras handlingar kunde ha lett till hans död.

Förfallodagen för begränsningar och Rieman-förseningen var i fokus för en serie e-postmeddelanden som erhölls av News 4 från Metcalf onkel, Paul Metcalf, till Rieman.

Metcalf gick ut till Rieman den 12 Gå Ner I Vikt På En Vecka november, skrivande svor för att skydda våra medborgare. Jag tror att du vill. Däremot är dina handlingar i detta bortom hån. Jag rädd att din försening i domen (sic) sammanfaller med val och staty av begränsningar, vilket är veckor borta. inte får svar från Rieman i 10 dagar, skriver Paul Metcalf igen: en lycklig semester med din familj. Vi vann och har tyvärr gjort lite för att ge oss hopp om rättvisa. svarar bara sju minuter senare: skicka mig dina hotande e-postmeddelanden. Du har absolut ingen aning om vad jag gör eller har gjort med hänsyn till din brorson, eftersom jag inte har släppt mina resultat eller slutsatser än. avslutar med anklagelse: de är tydligt förtäckta försök att tvinga mig att agera på ett visst sätt. Metcalf skriver tillbaka: osäker Gå Ner ett Kilo I Veckan på vilka hot du läser i min email. Egentligen har jag gått ut ur min väg för att vara objektiv och ge dig nytta av tvivel. Jag antar att du övar en mycket annan lag än vad de flesta medborgare i detta land förväntar sig. kunde inte nås för kommentar.

Under tiden går ett civilmål mot Erie County, liksom de enskilda officerarna som är involverade i saken, framåt. Nästa utfrågning i civilrättsliga fallet, som förföljs på uppdrag av Metcalf-familjen av advokater vid Brown Chiari och advokat Tom Casey, är planerad till början av januari. Den förväntade sig att civilrättsliga fallet kommer att fortsätta oberoende av Riemans beslut. För att kommentera här bekräftar du att du har läst och godkänt våra användarvillkor. Kommenterare som bryter mot dessa villkor, inklusive användning av vulgärt språk eller rasslur, kommer att förbjudas. Var vänlig respektera andras åsikter. Om du ser en olämplig kommentar markerar du den för våra moderatorer att granska.