Handlar det om mer än blommor och choklad

HemHem och familjeartiklarHolidays artiklar Historien och meningen bakom mordagen handlar det om mer än blommor och choklad? Historien och betydelsen bakom mordagen handlar det om mer än blommor och choklad?

Historien och meningen bakom morsdagen handlar det om mer än blommor och choklad?

Mors dag är för många människor en chans att visa sin mamma precis hur speciell de är. Men alltmer börjar människor föra det faktum att de är pressade att spendera stora summor pengar på extravaganta massor av blommor och smarta bruncher. Så, var kommer dessa traditioner Går Man Ner I Vikt från? Och vad skulle moderdagens pionjärer tänka på våra moderna festligheter?

Fester av mammor har funnits sedan de grekiska och romerska tiderna när varje grek skulle hålla festivaler för att fira mammans gudinnor. Dessutom gjorde romarna erbjudanden till Cybele, moderns gudinna och skulle Viktminskning Tabletter fira genom att hålla fester och parader. Det var västjunginsk kvinna Anna Jarvis som återupplivade moderna födelsedagsfest i början av 1900-talet. Jarvis arbetade extremt hårt under sitt liv för att sträva efter erkännande av morsdagen både i USA och i andra länder runt om i världen.

Det var därför tack till Anna Jarvis att den fick officiell status som en erkänd semester. Det var viktigt, enligt Jarvis, att det var känt inte som Day men var den singulära morsdagen. Hon hävdade starkt att den här dagen inte handlade om att fira alla mödrar, men handlade om att fira orsakerna till att din egen mamma var så speciell. Trots att hon hade arbetat outtröttligt för att Mother Day skulle erkännas, nekade hon den kommersialisering som kom med sin växande popularitet. Intressant var att hon gick så långt som att organisera bojkotter och samlar sig mot blom- och konfektindustrin. Denna kommersialisering har bara fortsatt att växa. År 2012 uppgick till exempel det belopp som spenderades på mordagåvor i Amerika enastående 18 och en halv miljarder dollar (National Geographic Magazine, maj 2012).

Men är den här växande populariteten så dålig? Visst betyder det, åtminstone delvis, att ett växande antal människor gör sitt försök att visa sin mamma hur mycket de menar för dem. I slutändan är det säkert en positiv utveckling. Alla hjärtans dag är en användbar jämförelse med morsdagen på några sätt, det borde inte vara den enda dagen i året när du firar den här speciella personen, men bör fungera som en påminnelse för att visa din uppskattning under hela året. Med andra ord är det moderns arv som är viktigt. Därför försök att tänka på ett original sätt att visa din mamma som du uppskattar henne i år göra en donation i hennes namn till en välgörenhet som hon stöder, överraska henne med en utsökt hemlagad måltid eller ta henne till en utställning av verk av hennes favoritartist. Mors dag borde inte handla om att spendera utpressande mängder pengar eller köpa en gåva bara för att det ska skötas, det borde handla om att göra en tankeväckande gest som gör att din mamma känner sig verkligen uppskattad.

Katie ‘s Cards erbjuder en rad vackra Mother ‘s Day ecards för dig att skicka den 12 maj. Vi har en stor samling ecards som passar olika smaker och intressen. Alla våra ecards är miljövänliga eftersom inga resurser används för att producera eller Gå Ner I Vikt På En Vecka skicka e-kort. För en liten avgift (ungefär priset på två tryckta kort) kan du få obegränsad tillgång till hundratals ecards vid alla tillfällen. Vi har ett underbart urval av födelsedagskort, julekvällar, bröllopskort, tackkorts och inbjudningskort samt ecards för ett varierat antal kulturfestivaler.