Hantera semester stress

Det här är årstiden när många av oss går på semester. Och med det våta och djärva vädret vi har haft tills nyligen, kommer folk troligen att vara mer bestämda än någonsin att komma undan och ha en bra tid.

Vi längtar efter ‘perfekta’ semestrar. Men ganska ofta finner vi att vår dröm inte översätter för långt in i verkligheten.

Planen är sena. Barn blir ömtåliga, tårbara och samarbetsvilliga. Hotellet kanske inte är lika underbart som det såg ut på internet. Vädret kan besvikna.

ANNONSERA HÄRIGEN LÄSNING NEDAN

Och det finns vanliga risker för solbränna, maneter och mage störningar.

Faktum är att stressen kan vara så stor, du kan ofta undra om att komma undan är värt all insats. Det finns något om att vara borta som ger oss perspektiv på vår egen existens och tillåter oss tid och utrymme att tänka på förändringar som vi kanske vill införa i våra liv när vi återvänder.

Dessutom ser jag i mitt eget konsultrum ofta vad som händer med människor som tar sitt arbete hemma på helgerna och som sällan någonsin går på semester. Dessa individer blir vanligtvis uttömda och tenderar att ha obalanserade och ohälsosamma liv.

Så jag tror personligen att att komma undan är en bra sak att göra. Men jag känner också igen att helgdagar kan känna sig ganska stressiga för många människor.

Minimera den stressen Det finns sätt att minimera semesterspänningar och här är några tips som Går Man Ner I Vikt hjälper dig.

1. Försök välja en destination som kommer att ge något för alla i din familj eller grupp av vänner.

2. När du väljer en destination, kom ihåg att inte alla slappnar av helt genom att ligga på en strand och inte göra någonting. Vissa människor känner sig mycket mer uppfriskna om de klarar av nya utmaningar på semester eller lär sig nya saker.

Så gå inte automatiskt där du alltid har varit tidigare. Tänk istället på vad som passar dig bättre. Och vad som kan stimulera och slappna av.

3. Planera vilka mediciner du vill ta med dig innan du går. Och gör en kontroll på vilka vaccinationer du kan behöva, och få dem bra i förväg. Om du vill vara väl förberedd, läs om resor, sjukdomar och planering.

Visst, ingen familj ska resa utan Calpol, anti diarrétabletter och mycket viktigare oral rehydrering medicinering, såsom Dioralyte, som kommer lätt att packa påsar.

4. Semester är bra Viktminskning Tabletter gånger för att återansluta med din partner. Så, enligt min åsikt, är det en falsk ekonomi att boka ett familjerum som du och din make dela med barnen.

Visst kan du spara lite pengar, men du är osannolikt att kunna ligga runt chattar eller älska på ett avslappnat sätt om dina barn delar ditt sovrum.

5. Försök att lära dig användbara fraser på språket i landet du besöker.

Även lite kunskap kan hjälpa din semester att köra mycket mer smidigt.

Och intressera dig själv i destinationens kultur och historia, för att du blir mycket mer ute av din semester som ett resultat.

6. Försök att börja slappna av innan du går! I en nyhetsundersökning från Kuoni på 2845 brittiska vuxna rapporterades att 67 procent av befolkningen säger att det tar upp till fyra dagar av sin semester att sluta oroa sig för arbete. Det här är klart att det här är ett slöseri med semestertid.

Så min lösning är att slå ner något innan du går. Detta är inte nödvändigtvis väldigt lätt.

Men om du kanske kan tillbringa en helg hemma, försiktigt packar och vilar innan du går ut till flygplatsen kan du få ditt sinne i semesterläge mycket snabbare än om du kör runt som en galen sak ända tills du gå.

7. Förpacka inte mer än vad du verkligen behöver, du vill inte sätta din rygg ut med överbelastade resväskor från karusellen.

8. Bygg lite mild övning i din semester, även om du planerar att sitta och göra väldigt lite. Du kommer att känna dig lyckligare och bättre som en konsekvens.

9. Tänk på semestern som en bra tid att försöka aktiviteter med din partner eller din familj att du aldrig Gå Ner I Vikt Snabbt ska göra hemma.

Att koppla av på detta sätt kan ge kvaliteter i olika individer som ingen visste att de hade.

Och som ett resultat kan familjemedlemmar se varandra i ett nytt ljus, vilket ofta är en mycket positiv känsla.