Hantera trycket

(CNN) Amerikaner har ett kärlekshattförhållande med Alla hjärtans dag.

Några av oss ser fram emot 14 februari som ett tillfälle att njuta av vårt partners företag (och eventuellt krydda upp saker i sovrummet). Andra fruktar vad de anser vara en kommersialiserad semester som kan ge orealistiskt tryck på sina relationer.

Det är tydligt att baren är hög: Enligt en online-undersökning Gå Ner I Vikt Snabbt Piller av mer än 2000 respondenter tror mer än 65 procent att visa tillgivenhet på Alla hjärtans dag tror nästan 85 procent att ha sex är en viktig del av semestern och mer än 60 procent säger att de kommer bli besvikna om de inte har sex den dagen.

Med förväntningar som dessa är det lätt att ställa upp oss för besvikelse. Lyckligtvis är det möjligt att njuta av dagen och natten utan att skapa onda känslor eller bryta banken.

‘Alla hjärtans dag kan tjäna Gå Ner I Vikt Snabbt Piller som en påminnelse om att det är så viktigt att stoppa och uppskatta de närmaste relationerna i ditt liv, säger parekspert och sexterapeut Ashley Grinonneau Denton. ‘För mig har semestern alltid varit en stor påminnelse om vikten av kärlek, bifogning, tillgivenhet och närhet.

‘Det är dock ett försök att om den här speciella dagen står i isolation kommer den snabbt att bli ett avlägset minne Gå Ner I Vikt På En Vecka och kommer att göra väldigt lite för ett parförhållande på lång sikt.’

Här hur du får ut det mesta av 14 februari, oavsett om du kopplade eller ensam.

Göra en plan

Det kanske inte verkar så, men att ha en konversation om Alla hjärtans dag i förväg kan göra den faktiska dagen mycket mer romantisk.

‘Prata med din partner om vad du gillar utav semestern och om du känner valentinsdag är viktigt för dig’ sa sexterapeut Sari Cooper. ‘Genom att påbörja samtalet en vecka eller så på förhand kan du tillsammans skapa en fest (eller inte) som är en samarbetshändelse, vilket gör kompromisser för båda partners önskemål och skapar en realistisk plan för att båda ska känna sig hörda emotionellt.’

Och kom ihåg att överraskningselementet är den viktigaste delen av dagen. ‘Don sätta din partner för att misslyckas, och behåll inte önskningar och förväntningar på dig själv’, informerade Rachel Needle, en psykoterapeut och sexterapeut. ‘Att berätta din partner skulle älska att gå till Pier 115 till middag, till exempel, eller skulle älska solrosor gör dem att få dig blommor eller ta dig till restaurangen något mindre speciellt.’

Enligt den online-undersökningen indikerade 55 procent av deltagarna att de var villiga att prova något nytt sexuellt på Alla hjärtans dag. Naturligtvis beror det för dig och din partner på ditt specifika förhållande. ‘Ett sätt att öka intimiteten på denna semester är att ta en annan inställning till saker och göra allt om kul’, sa sexcharter Francie Stone.

‘Du kan sätta ihop en god korg med saker som massageolja, en fjäder, ett sexigt tärningsspel, en blindfold och mycket mer. Du kan prova dem alla eller bara de du gillar eller bara använda det roliga att komma igång och lämna resten till dina individuella fantasi. ‘ Detta hjälper till att göra natten lekfull utan nödvändigtvis samlagsförhållandet.

Om du planerar att ha sex, försök att göra det innan du går ut på middag på Alla hjärtans dag, sade sexterapeut Tammy Nelson. ‘Massor av par går ut på middag eller lagar en rik måltid hemma och dricker vin eller cocktails för att fira 14 februari,’ förklarade hon. ‘Efter en full måltid och drycker är det mindre troligt att något sex mycket mindre hett kön kommer att följa.’

Eller överväga att ta sex av bordet helt och hållet. ‘Det finns så många nervändar i läpparna som är kopplade till det limbiska systemet och kan hjälpa till att skapa den perfekta förspelet för framtida intimitetsmötet’, sa sexhälsovårdsminister Aleece Fosnight. ‘En bra makeout-session som bara leder till att kyssa kan lämna partner som vill ha mer, skapa mer intensitet för framtida intima aktiviteter.’

Om du är singel kan Alla hjärtans dag verka som en semester för alla andra. Men du behöver inte känna dig borta om du inte är i ett romantiskt förhållande. I stället ta tillfället i akt att öva lite självkärlek.

Det kan innebära att du njuter av en massage eller en ny sexleksak, äta ute med vänner eller ens leta efter kompisarskap. ‘Om du ensam och skulle tänka på att träffa någon men att skapa ett datum på Alla hjärtans dag känns för iscensatt, är Meetup ett fantastiskt alternativ, sade sexterapeut Holly Richmond. ‘Hundratals Meetup-grupper planerar speciella evenemang och aktiviteter för Alla hjärtans dag, men de är nödvändigtvis inriktade på singlar som kommer tillsammans för att träffa andra singlar.’

Oavsett om du väljer att fira Valentinsdag eller ignorera det, kom ihåg att uttrycka kärlek och tillgivenhet för din partner bör begränsas till en speciell dag. Ta trycket från semestern genom att fira ditt förhållande varje dag.