Hanukkah börjar på solnedgången

Hanukkah är en jødisk helgdag som firar befrielsen från det antika judiska folket från de grekiska grekerna som försökte assimilera judarna till en grekisk kultur och religion. Även känd som Lysets Festival, är Hanukkah firad i åtta dagar och åtta nätter som börjar Gå Ner I Vikt På En Vecka den 25: e Kislev i den hebreiska kalendern, som händer någon gång i november eller december i den gregorianska kalendern. I år börjar Hanukkah på solnedgången idag och slutar på solnedgången den 1 januari.

På hebreiska betyder ordet Hanukkah engagemang. Semestern firar minnet om det heliga templet i Jerusalem efter att judarna segrade över de hellenistiska (grekiska) syrierna. Antiochus, den grekiska kungen i Syrien, förbjöd judiska ritualer och beordrade judarna att dyrka grekiska gudar. Många judar blev Hellenized och assimilerade till grekiska tullen. De tog på grekiska namn och talade grekiska. Men vissa judar motsatte sig denna assimilation. Antiochus skickade sin armé till Jerusalem, slaktade 10.000 judar och satte nya statyer och hellenistiska präster i templet. För att ytterligare Hellenize Israel, förbjöd Antiochus sabbatsdagen, Torahstudien och omskärelsen.

En judisk präst som heter Mattathius och hans fem söner, som ledde motståndet, kom att bli kända som makkabeerna, från det hebreiska ordet för hammare. Antiochus skickade en stor armé Viktminskning Tabletter till Israel för att besegra upproret och planerade att fånga många judar och sälja dem som slavar. Judarna besegrade den grekiska armén och rensade tempel av grekiska avgudar. I det första världskriget för religionsfrihet önskade makakéerna oberoende från den hellenistiska regimen.

En av sönerna, Judah Maccabee och hans soldater gick till det heliga templet för att rengöra och reparera skadan. När de var färdiga och förberedde sig för att tända menoran eller kandelabra, för att omfördela templet, fann de att det bara fanns tillräckligt med inbjuden olja för en Gå Ner ett Kilo I Veckan dag. Mirakulöst varade oljan åtta dagar, vilket gav dem tillräckligt med tid att förbereda mer olja för att hålla menoran tänd.

Idag firar judar runt om i världen Hanukkah genom att belysa ljus i en menorah och lägga till ytterligare ett ljus varje natt för att fira miraklet. Det är traditionellt att äta mat stekt i olja, som potatis latkes, pannkakor och munkar. Barn spelar chansspel med en fyrsidig topp som heter Dreidel, vars sida har ett brev som stavar uttrycket Miracle Happened Here.