Hanukkah firar religionsfrihet

En av de mest fascinerande aspekterna av den judiska semestern av Hanukkah är att den inte bara firar förflutet, men i många avseenden observerar den också nutiden och ser optimistiskt ut inför framtiden.

Den festliga semestern börjar idag på Gå Ner I Vikt På En Vecka solnedgången och fortsätter till och med söndag den 9 december. Den överlappar ofta julen och kallas Gå Ner I Vikt På En Vecka ibland felaktigt som den judiska julen.

Inspirerad av Mattathias och ledd av hans son, Judah Maccabee, uppror en liten grupp judar. Även om makkabeerna vann, blev templet i Jerusalem avskämt.

Efter segern måste judarna städa och reparera templet. När de var färdiga redikerade de den till Gud genom att återuppta menoran, kandelabra som symboliserar det eviga förbundet mellan Gud och det judiska folket.

Men det fanns bara tillräckligt med olivolja för att bränna menoran för en natt.

Ett mirakel av Hanukkah säger att den ena dagens oljeförsörjning brändes i åtta dagar och nätter tills mer olja kunde erhållas. Följaktligen har ljusets ljus i menoran blivit en tradition och därför är semestern Gå Ner I Vikt Snabbt Piller också känd som Festival of Lights. Ett ljus tänds den första natten av Hanukkah, två andra och så vidare under hela efterlevnaden.

Så ofta är fallet på många judiska helgdagar finns det dagens ansökningar. Judiska rådets tjänstemän säger att eftersom Detroit-området, den judiska gemenskapen firar den årliga händelsen, finns det ett hopp om att Hanukkahs ljusa ljus kommer att vara en hacker av en tid av fred och säkerhet för alla människor av god vilja.

I ett pressmeddelande säger Beverly K. Phillips, direktör för PR för rådet: ‘Vi vet att israeliska ledare är engagerade i Israels strategiska allians och vänskap med Förenta staterna och är fast beslutna att fortsätta på vägen till fred med palestinierna. ‘

Överlevnaden är brant i tradition. Till exempel, populär under semestern är spelandet av dreidel (DRAY dul) spel. En dreidel är en fyrsidig topp som används i en tävling som involverar en katt eller kruka. Den traditionella maten för Hanukkah är latke, en potatispannkaka.

Medan semestern är en firande av en gammal militär seger för religionsfrihet, kan du inte bara observera det förflutna. Du måste känna igen vad som händer i dagens samhälle.